Zaterdag 26 augustus staat er voor de 54e keer de autocross van Hallum op het programma. De plaatselijke crossclub gaat in samenwerking met de Friese Autocross Club (FAC) er weer alles aan doen om voor de 185 deelnemers een dag om niet te vergeten te organiseren.

Nieuw dit jaar in Hallum zijn de Stockcar F2 junioren, al jaren een vaste waarde in Blauwhuis bij de FAC, maar de toekomst moet in de kop van Friesland allemaal opnieuw op zoek naar de juiste afstelling van zijn of haar auto. Ook zijn de senioren in de F2 klasse weer terug van weg geweest en zullen van start gaan.

Naast de nieuwe toevoeging aan de start staan de bekende klasses aan de start; FAC 1600, Rodeo, Stockcar F1 en de Vrije standaardklasse. Ook voor de plaatselijke rijders is weer plaats in de HAC 1600 klasse. Het is de organisatie dit jaar ook weer gelukt om wat Nederlands kampioenen naar Hallum te krijgen.

Hij heeft zijn NK-titel nog maar amper twee weken in bezit, maar Jacob de Vries heeft aangegeven om aan de start te staan en gaat de strijd aan met de nummer twee en winnaar van 2016 Bert de Vries. In Hallum gaat ook de strijd voor het nationale puntenkampioenschap verder tussen Jan Kuin en Jan Roelof Wijbenga. Ook worden in alle klassen, behalve de Stockcar F2 en F2 junioren, punten voor het clubkampioenschap van de FAC verdeeld.

Start: 11:00 uur
Zuidermiedweg, Hallum
info en startlijsten: www.fac-autocross.nl