Aanvankelijk stond dit weekend een wedstrijd van het Autocross Masters Kampioenschap op de agenda van AutoSport Groningen. Deze is terug getrokken uit het kampioenschap en dat heeft de mannen en vrouwen van de Groningse crossclub besloten om toch een cross te organiseren.

Het betreft volgens de club om een extra wedstrijd die los staat van het clubkampioenschap. “Omdat ons seizoen, en dus het clubkampioenschap al gestart was vonden wij het niet fair om deze wedstrijd daarvoor te laten meetellen omdat deze datum nog in de vakantieperiode valt”, aldus Autosport Groningen.

Aan de start komen naast vaste klassen als de junioren, de standaard en de vrije standaardklasses ook een gastklasse. In het verleden hebben ze al eens eerder gereden op de baan in Winsum, toerwagenklasse 2 en 3. “Mocht je nog willen rijden op een echte harde Groningse kleibaan dan is zondag je kans!” Op verzoek van de organisatie dienen deelnemers zich aan te melden via de website: www.autosportgroningen.nl.

De laatste autocross zal verreden worden op zaterdag 9 september aanstaande, tijdens die wedstrijden zullen de clubkampioenen bekend worden en de winnaar van het ASG Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series 2017. De VS series strijden zondag nog wel om de benodigde punten voor het kampioenschap, dat stond ook op het programma bij de masters.

Start: 11:00 uur
Adres: Winsumerstraatweg 4, Winsum
Meer info en inschrijving: www.AutoSportGroningen.nl