Traditioneel was Terwolde in het laatste weekend van juni weer toneel voor de grote autocrosswedstrijden. Terwijl liefhebbers van twee wielen zich konden vergapen op het TT Circuit in Assen, lag zowel het starters als de publieksaantallen in Terwolde op een goed niveau. Een overzicht van de wedstrijd.

In totaal kwamen in Terwolde 370 deelnemers aan de start deed TACO haar naam weer aan en stond het tweede weekend voor het Autocross Masters-kampioenschap bol van spanning.Op zaterdagochtend werd een bijzonder eerbetoon gebracht aan TACO-man in hart en nieren Gait de Weerd. Zoon Chris de Weerd voerde het emotionele moment aan en crosste in Terwolde ter nagedachtenis aan zijn vader.

Opnieuw speelde regen TACO Terwolde parten. Het lijkt tijdens een weekend in Terwolde simpelweg niet droog te kunnen blijven. Ondanks de regen die meermaals viel, bleef de organisatie optimistisch en schotelden zij het publiek aardige wedstrijden voor.

Thuiscoureur Sander Borgonje was in Terwolde opnieuw oppermachtig. De Audi Quattro blies met barstens geweld over de klei en Borgonje mocht na een succesvol weekend opnieuw de grootste prijs in ontvangst nemen. Lees het interview met Sander Borgonje nog eens terug.

In Terwolde werd op zaterdag ook de derde ronde in de Dutch Junior Buggy Cup afgewerkt. Na winst in Velddriel was het op de lange kleibaan van Terwolde opnieuw Ricardo Otto die de overwinning pakte en de leiding in het DJBC-klassement in handen heeft.

Ook de sprinters kwam in grote getale naar Terwolde. Bastiaan Hoogeboom, de nummer drie in Gersloot, speelde in de finale geen grote rol. De traditionele Supercup aan het eind van de wedstrijd werd ook gedomineerd door de sprinters, daar ging de overwinning naar Moos Kroon voor Jimmy Hop en Rene van der Coelen.

Ivo Galekop maakt de afgelopen tijd indruk. Na een tweede plaats in Gersloot was hij in Terwolde even terug in het type wedstrijd die hij voorheen veel reed. Galekop won in klasse 5 de finale voor Johnny Bosch en Jasper Pouw.

Klasse 2 was een van de smaakmakers in Terwolde. Maar liefst vijf series stonden aan de start. Seppe Aerts ging er in Terwolde met de overwinning vandoor terwijl het voor deze deelnemer in 210 een stuk minder voorspoedig verliep.

Danny Lauf pakte op zaterdag de Cuplauf in de klassen 7, 8, 9 en 10 en werd op zondag in de finale van klasse 7 tweede achter Benjamin Vandergeeten, die overigens ook de overwinning in klasse 8 op zijn naam schreef. Kevin Uenk werd derde in klasse 7.

Klaas Postma kende voor de finale in Terwolde problemen maar wist deze met hulp uit diverse hoeken op te lossen. De Friese formatie kwam naar het oosten des lands om te testen voor de vier NK-wedstrijden die volgen.