Rob van Kuringe heeft een punt gezet achter zijn actieve loopbaan in de autocross. De coureur uit Esch reed jarenlang in de toerwagenklasse, maar heeft nu besloten zich te richten op de carrière van zoon Lars.

In een verklaring op zijn Facebook-pagina schrijft Van Kuringe: “Na lang nadenken en overleggen hebben wij besloten om voor Lars zijn crosscarrière te gaan. De Skoda is ingeruild voor Lars zijn toekomst in de cross. Hierbij sluit ik ook mijn mooiste tijd op de cross af. In de toerwagens heb ik mooie tijden meegemaakt, maar ook mindere. We hebben veel gewonnen, veel verloren, en veel meegemaakt op zowel het NK als het EK. Iedereen bedankt voor deze mooie jaren in de mooiste klasse. Tot autocross.”

Van Kuringe werd vijf keer Nederlands kampioen. In 1991 schreef hij de titel op zijn naam in de standaardklasse waarna hij de overstap maakte naar de toerwagenklasse. In die klasse stond hij enkele keren op het podium voor hij in 2001 voor de eerste keer kampioen werd. Daarna volgden prijzen in rap tempo. In 2003 werd Van Kuringe kampioen waarna hij dit herhaalde in 2005 en 2009.

Daarnaast reed Van Kuringe nog enkele jaren een programma in het Europees kampioenschap.

Dit seizoen stond Van Kuringe na vijf wedstrijden op een tiende plaats. De beste prestatie was in Gendringen met een vijfde plaats in de finale. De Brabander zal in de laatste wedstrijd van dit seizoen in Hoogkerk niet meer in actie komen.