5 coureurs om op te letten tijdens de NK Lochem

Zaterdag staat de derde ronde van het Eurol/Veka NK Autocross op het programma. In Lochem komt het circus terug bij een oude bekende, de vorige twee jaren werd hier ook een ronde afgewerkt. Om 9.30 barst de strijd los voor de finaleplaatsen, maar op wie moeten we nu eigenlijk letten dit weekend? 5 coureurs die het goed doen in Lochem.

Lars Goossens

“Lochem is een baan met krappe bochten en dat ligt onze auto wel,” vertelde Lars Goossens na afloop van de gewonnen wedstrijd in Rosmalen. Vorig jaar sleepte Goossens in Lochem 32 punten mee naar huis. Hij won daar zijn eerste NK. Nu staat hij aan de leiding en is het logisch dat de man uit Ens uitkijkt naar de derde ronde in het NK Autocross.

goossens_lochem2015

Mike Bruins

Na een tegenvallend begin kende Mike Bruins vorig jaar een sterk middenstuk van het seizoen. Een overwinning in Lochem kwam na een lang gevecht met Patrick de Hoop. Bruins schopte het in 2014 ook tot de finale op dezelfde baan. Tot nu toe heeft hij nog niet de resultaten gehaald die verwacht worden van een derdejaars junior maar op een baan als Lochem zou het zomaar eens kunnen gebeuren.

bruins_lochem2015

Peter Timmermans

Wie anders dan Peter Timmermans voelt zich uitstekend thuis op de snelle baan van Lochem. Timmermans won in zowel 2014 als 2015 en legde er vorig jaar de basis voor zijn kampioenschap. “Dit was een cruciale wedstrijd,” begon Timmermans destijds voor de camera’s van RTL. “Als ik nu goed scoor is er misschien kans om ooit Nederlands kampioen te worden.” En zo geschiedde. Timmermans staat momenteel vierde in de rangschikking en kan wel een goed resultaat gebruiken. In Albergen werd Timmermans derde, in Rosmalen werd hij vijfde.

timmermans_lochem2015

Jacob Heeres

Het kampioenschap van Heeres mag dan wellicht voorbij zijn, op een baan als Lochem is de tweevoudig Nederlands kampioen altijd gevaarlijk. Met motorpech in Albergen en de valse start in de finale van Rosmalen kan Heeres vrijuit gaan voor de dagsuccessen. Een prolongatie van het kampioenschap lijkt er vooralsnog niet in te zitten, wellicht brengt Lochem Heeres het geluk waar hij naar op zoek is.

heeres_lochem2015

Dirk-Jan Middelveld

In 2014 reed Middelveld slechts twee NK’s. In Gendringen werd gewonnen en in Lochem werd een tweede plaats bereikt. Vorig jaar was Middelveld magistraal in de finale en hoewel Rens van der Haas dichtbij kwam, kon Middelveld de 32 punten mee huiswaarts nemen. In het klassement staat Middelveld tweede achter zijn rivaal Marcel Schoo, ook hij kan op Lochem goed uit de voeten getuige zijn overwinning uit 2014.

middelveld_lochem2014

Alle informatie over de NK Lochem van 23 juli lees je op de site van de KNAF. Hier zie je de tussenstand van het Eurol/Veka NK Autocross 

NK Rosmalen op TV

En denk eraan: Zondag as wordt alweer het verslag van het NK in Rosmalen uitgezonden op RTL 7. Check hieronder de teaser voor deze uitzending: