Autocross Masters doet kalender voor 2021 uit de doeken

Het bestuur van de Autocross Masters heeft de agenda voor 2021 rond. Het programma voor volgend jaar is zondagochtend bekendgemaakt en bevat zes wedstrijden. Twee daarvan worden in België gehouden, de rest in Nederland. Ten opzichte van de voorbije jaren wordt er niet gereden in Duitsland.

Het is hoogst onzeker hoe het komende seizoen eruit gaat zien, maar bij de Masters is men voornemens om een volwaardig wedstrijdprogramma te organiseren, maar daarbij wordt wel rekening gehouden met twee scenario’s. Vanwege het ontbreken van het vaccin lijkt het een realistische optie dat er een deel van 2021 nog gereden moet worden zonder publiek. Dit is volgens het bestuur van de Autocross Masters wel degelijk mogelijk, maar het liefst zou men natuurlijk vanaf de eerste wedstrijd weer publiek verwelkomen.

De agenda voor 2021 bevat in principe weinig verrassingen. Het seizoen opent eind april in Baarle Hertog, gevolgd door het klassieke ‘zomerblok’ in Pieterzijl, Terwolde en Wijhe. Ook Toldijk staat weer op de kalender. Onder de vlag van LAT’77 wordt toch een Masters-wedstrijd gereden, een week na de geplande terugkeer van het FIA EK Autocross. DeCrozz.nl heeft vernomen dat er over de wedstrijd in Toldijk nog de meeste onzekerheid was, maar uiteindelijk heeft men besloten om toch een AM-wedstrijd te houden. Het seizoen wordt begin oktober vervolgens afgesloten in het Belgische Landen. Ook dat is geen onbekende in het kampioenschap, de afgelopen seizoenen werden ook afgesloten bij het Crazy Croeze Team.

Als we uit de kalender dan toch een opvallend nieuwsfeit moeten pikken, is het wel het gebrek van een Duitse wedstrijd. Bohnhorst stond de afgelopen jaren op de kalender, maar daar durft men het niet aan om zonder publiek een wedstrijd te organiseren. Hoewel er in 2021 niet gereden gaat worden op Duitse bodem, bestaat de intentie om in 2022 wel weer terug te keren naar de Oosterburen.

Het is een unicum dat de Autocross Masters eerder met de kalender komt dan het NK Autocross. Naar verwachting komt die kalender binnen afzienbare tijd wel.