Autocross Masters presenteert wedstrijdkalender 2019

Met een bijzonder gevoel voor timing heeft Autocross Masters zaterdagavond laat haar kalender voor 2019 gepresenteerd. De kalender bevat komend seizoen zes wedstrijden in plaats van de zeven van afgelopen jaar, bovendien heeft de organisatie een wedstrijd in Duitsland op de kalender.

Autocross Masters postte op Facebook een video waarin de data voor 2019 bekend werden gemaakt. Het seizoen wordt geopend in Baarle-Hertog waar tijdens het Koningsweekend afgetrapt wordt op de zandbaan van Boal Cross.

Pieterzijl is de eerste wedstrijd van het Nederlandse drieluik op de Autocross Masters-agenda. SANN neemt deze keer de tweede wedstrijd voor haar rekening die tijdens het weekend van hemelvaart verreden wordt. Het is inmiddels vertrouwd dat de tweedaagse in Pieterzijl op vrijdag en zaterdag afgewerkt wordt. SANN presenteerde afgelopen seizoen een concept van 1.2 kilometer lang en de organisator heeft zondag bevestigd dat er inderdaad op die langere baan gereden gaat worden.

Daarna volgen nog twee Nederlandse wedstrijden die inmiddels een vaste plek hebben op de Autocross Masters-kalender. Terwolde staat gepland op het laatste weekend van juni en de vierde wedstrijd in het kampioenschap wordt bijna een maand later gehouden in Wijhe. De DAC organiseert dan voor het derde jaar op rij een ronde op de Drentse klei.

Voor het eerst in de Autocross Masters-geschiedenis trekt het kampioenschap naar Duitsland. In Bohnhorst, een uurtje ten oosten van Osnabrück, wordt de vijfde ronde van gehouden op 7 en 8 september. De EuroPokal heeft in het verleden regelmatig wedstrijden verreden op die locatie. Onder meer in 2009, 2010 en 2011 nam de organisatie in Bohnhorst nog een EuroPokal voor haar rekening. Nu wordt er voor het eerst samengewerkt met Autocross Masters.

De finale vindt net als afgelopen jaar plaats in het Belgische Landen. Autocross Masters heeft daarvoor het laatste weekend van september gereserveerd.

Agenda Autocross Masters 2019

27/28 april: Baarle-Hertog (Boal Cross)
31 mei/1 juni: Pieterzijl (SANN)
29/30 juni: Terwolde (TACO)
27/28 juli: Wijhe (DAC)
7/8 september: Bohnhorst (Renngemeinschaft)
28/29 september: Landen (Crazy Croeze)