Koppelingsplaatjes: Wijhe strijdtoneel voor heet weekendje Autocross Masters

Onder bijzonder warme omstandigheden werd zaterdag en zondag alweer de vierde Autocross Masters-wedstrijd van dit seizoen verreden. Deze keer waren de coureurs te gast bij de Drentse Autocross Club in Wijhe. DeCrozz.nl was present.

Bekijk ook: Uitslagen Autocross Masters Wijhe 2019

Erik Tempert (links) kwam met zijn Toyota in twee klassen aan de start en schreef de overwinning in Klasse 2 op zijn naam. In Klasse 3 moest hij het wel afleggen, onder tegen Rick van Herwijnen.

Jan-Marius van den Brink maakte in Wijhe zijn eerste meters met de Audi van Robbert Beelen. Dat verging hem heel aardig met een eerste plaats in Klasse 3. Van Herwijnen werd tweede voor Sjinkie Knegt en Jens van de Vossenberg. 

In Klasse 9 was René van der Coelen de baas na een interessante strijd. Hij versloeg Moos Kroon terwijl Sjaak Spies op de derde plaats eindigde. (Foto: Frank Moczarski)

Gijs Kovac gaf zijn wagen andermaal de sporen in Wijhe en niet geheel zonder succes. De rappe man schreef de finale in de juniorklasse op zijn naam voor Lars van Kuringe en Mike Uenk.

Er stond in Klasse 7 en 8 geen maat op Benjamin Vandergeeten. De Waalse coureur zegevierde op zondag in beide finales.

De vrije standaardklasse was in Wijhe te gast bij de Autocross Masters. De deelname was niet overweldigend en gedurende het weekend vielen ook nog een paar rijders uit vanwege crashes en schade. Mika Morien zegevierde uiteindelijk in de finale op zondag.

Jens van Mol was de sterkste in de keverklasse, hij verslag Ivo Galekop in de laatste bocht van de finale. Mathieu Schelstrate werd derde en maakte het podium compleet.

Diverse coureurs verslikten zich afgelopen weekend in het uitkomen van de chicane. Zo ook equipe Hafkamp/Bosman in Klasse 5. De coureur kwam gelukkig zonder problemen uit de wagen. (Foto: Frank Moczarski)

Ricardo Otto was op zijn beurt de snelste in Klasse 6, de Juniorbuggy’s.

In Klasse 10 was Edwin Tolkamp de snelste, hij versloeg de eerdergenoemde Van der Coelen terwijl Stefan Gerrits op de derde plaats eindigde. (Foto: Frank Moczarski)

In Klasse 1 was Mike Bruins andermaal de snelste op zondag, hij pakte de meeste punten voor het kampioenschap.