Autocross Masters zet streep door twee wedstrijden, Terwolde verschoven

De Autocross Masters-organisatie heeft ingespeeld op de aanstaande versoepeling van het coronamaatregelen. De wedstrijden in Baarle-Hertog en Pieterzijl gaan definitief niet door dit jaar, Terwolde is de nieuwe openingswedstrijd en die wordt verschoven.

Het demissionaire kabinet maakte eerder deze maand bekend dat het ‘mogelijk vanaf 1 juli’ weer toegestaan kan worden om evenementen en sportwedstrijden te organiseren. Of die datum ook daadwerkelijk gehaald wordt, is natuurlijk nog maar afwachten. Het nieuws geeft organisatoren in ieder geval de mogelijkheid om alvast te werken aan de organisatie voor wedstrijden na die datum.

Voor de Autocross Masters heeft het coronabeleid wel gevolgen. De wedstrijden in Baarle-Hertog en Pieterzijl stonden voor 1 juli gepland. De lokale organisatoren hebben inmiddels aangegeven dat zij de wedstrijden niet kunnen of willen verplaatsen. In het geval van Baol Cross omdat niet duidelijk is wat er in het najaar mogelijk is. Namens Pieterzijl heeft organisator Sietse Solle laten weten dat hij het druk heeft met andere zaken en daarom geen voldoende tijd heeft om een alternatieve wedstrijd te organiseren. Geruchten over problemen met de landeigenaar en de verkoop van het land in Pieterzijl werden ontkracht in de verklaring van Autocrooss Masters.

Ook de traditionele afspraak in Terwolde stond voor 1 juli gepland, maar de organisatie heeft akkoord gekregen om de wedstrijd te verplaatsen naar het eerste weekend van juli. Op die manier zou het seizoen dan toch met een knaller kunnen beginnen. Na Terwolde staan er nog drie weekenden in de planning: Wijhe, Toldijk en Landen.

Ook onduidelijkheid over NK Autocross

Het is ook nog niet duidelijk hoe het komende NK Autocross eruit komt te zien. De SONAK had een kalender met zes wedstrijden opgesteld en het is afwachten wat daarvan terecht komt. Het uitgeven van vergunningen wordt nog altijd niet gedaan en het lijkt erop dat er voorlopig niet gereden kan worden. De registratieperiode voor het NK Autocross is eveneens nog niet geopend, al kan er snel gehandeld worden als er daadwerkelijk gereden kan worden. “We zitten niet te wachten op werk van het werk”, aldus de SONAK. “Als het moet kunnen we na het sluiten van de registratie periode binnen een week alles regelen. We hopen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk geregeld kan worden.”

Wel heeft de organisatie een zogenaamd ‘Plan C’.