Autocrossweekend in Nuland gaat ook door

Naast de weekendcross in Toldijk, wordt er volgend weekend ook gereden in Nuland. ACC Geffen maakte dinsdag bekend dat de benodigde vergunning voor het evenement binnen is. Ook bij deze wedstrijd wordt geen publiek toegelaten.

Nadat het coronavirus een streep door een groot deel van het seizoen zette, werkte ACC Geffen aan een alternatief wedstrijdprogramma. De vereniging kwam met een weekendwedstrijd op zaterdag 12 en zondag 13 september. De wedstrijd kon in Nuland gehouden worden. Er kunnen maximaal 150 teams toegelaten worden, het minimale aantal staat op 100. Tot aankomende zaterdagavond kan de opgave voor de wedstrijd geregeld worden.

Net zoals bij de andere wedstrijden gelden strenge regels omtrent het naleven van de corona-maatregelen. Coureurs mogen een beperkt aantal mensen meenemen, publiek is niet welkom. Elke coureur krijgt een eigen vak toegewezen waarin aan de auto gewerkt kan worden. In Nuland ligt een L-vormige baan. Voor 2020 heeft ACC Geffen nog een wedstrijddatum staan. Deze zou op 4 oktober in Vinkel gehouden moeten worden.

Deze week gaat het Nederlandse seizoen verder met de wedstrijd in Pieterzijl, waar op vrijdag en zaterdag gereden gaat worden. Een week later – tegelijkertijd met het weekend in Nuland – wordt ook een weekend afgewerkt in Toldijk.