Callaghan en Van der Putten winnen tijdens EK Matschenberg

Het EK-seizoen verloopt vooralsnog zeer succesvol voor de Nederlanders. Terry Callaghan en Bart van der Putten hebben in hun respectievelijke klasse een overwinning geboekt tijdens de vierde ronde van het FIA EK Autocross in het Duitse Matschenberg.

Callaghan was in de finale op de omloop in Cunewalde regerend Europees kampioen Bernd Stubbe de baas. Het verschil aan de finish was slechts zes tienden. Voor Callaghan was het zijn eerste zege sinds 2015 en zijn negende totaal in EK-verband.

Jakub Kubicek werd derde voor Thomas Anacleto, die geen eenvoudig weekend kende. Michael Buddelmeyer werd vijfde met Mike Bartelen op de zesde plaats. Bartelen eindigde op vijf seconden achterstand van Callaghan.

Van der Putten pakt derde op rij

Bij de juniorbuggy’s blijft Bart van der Putten maar overwinningen op de zegekar binden. De jongeling was deze keer opnieuw Jakub Novotny de baas, zusje Chantal van der Putten werd derde in de finale. Ricardo Otto kwam in zijn eerste EK van het seizoen tot de vijfde plaats, maar werd na de finale uit de uitslag gehaald vanwege een diskwalificatie.

In de Buggy 1600 ging de overwinning naar Petr Nikodém. Timo Pähler haalde de finale niet, hij werd zesde in de halve eindstrijd.

In Touring AX ging de zege opnieuw naar Matvey Furazhkin. Adriaan Boele werd zesde.

Het FIA EK Autocross wordt volgende week vervolgd met het hoogtepunt van het seizoen. Dan wordt er gereden in Nova Paka.