CrozzTV: Spoedcursus ‘crossen in de regen’ met Jan Maarten Schuurman

Jan Maarten Schuurman moest in Gendringen nog vanaf de kant toekijken omdat zijn motor een wedstrijd eerder in Toldijk kapot was gelopen. Hij kende eerder dit seizoen al problemen met een vals start als gevolg. Maar in Rosmalen, in een kletsnat Rosmalen kwam Schuurman eindelijk tot zijn recht in de finale. De meervoudig Europokal-kampioen in de keverklasse begon vanaf de derde rij op startplek dertien aan de finale. Binnen een ronde lag hij aan de leiding en hij sloot de race ondanks een ‘360’ winnend af.

Schuurman is de zondag na het NK in Rosmalen vier uur lang bezig geweest om de buggy vrij van modder te krijgen. “Het resultaat ligt daar in de container, helemaal vol”, aldus de nummer 15 van het afgelopen seizoen. Hij wijst naar de groene bak terwijl de interviewsetting is opgesteld in de werkplaats. We zochten Schuurman thuis in Nederhorst den Berg op omdat we na afloop van de finales geen mogelijkheid kregen om de winnaars en de kampioenen te vragen hoe zij deze dag hadden beleefd. Jan Maarten had natuurlijk een verhaal, met zijn eigen rijstijl in de regen op een zeiknatte kleibaan. Dat vroeg om uitleg over de werkwijze en misschien wel het geheime wapen.

Bekijk hieronder ons gesprek met Jan Maarten Schuurman, die in Rosmalen pas zijn eerste NK-overwinning wist te pakken in de Sprintklasse 2000.