CrozzVisie: Autosport in de lift?

Commentator Dinant Veneman maakt zich op voor een nieuw seizoen in het Eurol/Veka NK Autocross. Ook dit jaar schrijft hij regelmatig zijn gedachten op voor decrozz.nl. Vandaag de eerste column van het jaar.

Met het succes van Max Verstappen krijgt de autosport ineens weer volop in de aandacht. Zou dit ook een positief effect op onze geliefde autocross kunnen hebben? Zelf denk ik wel dat dit mogelijk is, maar dan moeten we wel blijven werken om onze sport positief in het nieuws te krijgen.

Ik hoorde laatst iemand zeggen: “hoe kan het nou dat een bedrijf zo veel geld in de autocross pompt?” Een feit is dat een serieus bedrijf ongeveer 10% van z’n omzet besteed aan reclame, promotie en sponsoring. Het antwoord is dus: ja, het is mogelijk! Of de autocross daadwerkelijk in de lift zit gaan we komend weekend zien. Op zaterdag 28 mei begint het Eurol/Veka NK Autocross in het Twentse Albergen. Na alle sores met het voetbal kunnen de Tukkers wel wat ontspanning gebruiken, Albergen is daar uitermate geschikt voor.

‘Het deelnemersveld is meer dan ooit aan elkaar gewaagd’

Ik waag me niet aan voorspellingen, want naast stuurmanskunst en een groot hart is de factor geluk ook belangrijk. Wel weet ik dat we weer een prachtig Nederlands kampioenschap tegemoet gaan, waarin het deelnemersveld meer aan elkaar gewaagd is dan ooit. Op de vooravond van het Eurol Veka NK AutoCross in Albergen is er een Teampresentatie. In en nabij de horecatent kunnen rijders, teams meedoen aan de Fresh Car Presentation.

Elk groot sporttoernooi of kampioenschap begint met een persconferentie, deelnemerspresentie of iets soortgelijks. Dus nemen we de autocross serieus en leveren we een positieve bijdrage op vrijdagavond 27 met vanaf 21.00 uur. Meet and Greet de coureurs en hun bolides, deze keer zonder helm dus zie je ook wie er normaal onder schuil gaat. Op voorhand wil ik iedereen alvast bedanken voor zijn of haar bijdrage aan het Eurol Veka NK AutoCross in welke vorm dan ook. Laten we er met z’n alleen een te mooi kampioenschap van maken. AutoCross is Spektakel, Spanning, Show, we zitten in de lift.

Tot AutoCross, The Voice.