NK Autocross Coureur van de Dag – Albergen: Frans van der Vegt (Divisie V)

Routinier Frans van der Vegt reed zaterdag in de finale van de Divisie V tijdens de eerste ronde van het NK Autocross in Albergen van de dertiende naar de derde plek. Het leverde hem een prachtige start van het nieuwe seizoen op, maar hij is ook nog eens verkozen tot de Coureur van de Dag van de openingswedstrijd!

In de rode Renault Clio bestiert Frans van der Vegt dit jaar samen met dochter Marijke de Divisie V van het Eurol NK Autocross. In 2015 was Van der Vegt al eens dicht bij de nationale titel, maar daarna was het een tijd wat minder met de prestaties. Op de mulle zandbaan van Albergen voelde de coureur uit Paasloo zich dit weekend op zijn paasbest. In de finale begon hij echter vanaf de dertiende plek en werd het een hele opgave om tot een mooie klassering te komen. Dat bleek echter spek naar de bek van de ervaren coureur, die na een mooie inhaalrace als derde aan de finish kwam.

De afgelopen dag mocht er volop gestemd worden op de genomineerden en met ruim dertig procent van de stemmen is Van der Vegt de verdiende Coureur van de Dag van de NK in Albergen. Hij wint daarmee een elektrische slagmoersleutel van Milwaukee ter waarde van maar liefst €250, aangeboden door onze partner ChassisParts. De winnaar kan de prijs afhalen in één van de winkels van ChassisParts in Winkel, Heerhugowaard, Purmerend of Leeuwarden.

Niet gewonnen of niet genomineerd? Niet getreurd! In samenwerking met het Eurol NK Autocross en ChassisParts doen we dit seizoen tijdens elke NK-wedstrijd een Coureur van de Dag-verkiezing. In Veulen liggen er dus opnieuw kansen voor de deelnemers.