Danny Lauf is DeCrozz.nl NK-coureur van het jaar 2017!

Danny Lauf is door de stemmers van DeCrozz.nl uitgeroepen tot de NK-Coureur van het jaar 2017. De Sprintklasse 1600-coureur kreeg 23,7 procent van de stemmen.

Lauf debuteerde in 2017 in het NK Autocross en maakte vanaf het begin van het seizoen een sterke indruk. Hij eindigde tweede in Pieterzijl waarna hij daar nog een podiumplek aan toevoegde in Gersloot. In Rosmalen rekende Lauf in een spannende finale af met Sven Prinsen en pakte zijn eerste overwinning. Dat volgde hij op met een tweede plaats in Toldijk waarna hij met alle kans richting de slotfase van het seizoen ging. In Gendringen kende de coureur uit Siebengewald echter minder geluk en viel in de finale buiten de boot. Met het afgelasten van de laatste ronde in Hoogkerk bleef Lauf over met een tweede plaats.

In de verkiezing voor de NK-Coureur van het jaar 2017 ging Lauf met overtuigende marge door naar de finale, ook daar werd er manmachtig op hem gestemd. Bijna een kwart van de ruim 1.500 stemmers koos voor Lauf. Hij hield daar onder andere Rik Pasman, Ivo Galekop, Eric van der Valk en Jimmy Hop achter zich.

In een videoboodschap reageerde Lauf op zijn verkiezing tot NK-Coureur van het jaar 2017:

In het NK Autocross Jaarboek 2017 staat een interview met Danny Lauf over zijn eerste seizoen in het NK Autocross. Er is nog een minimale voorraad, bestel nu het nog kan via deze link.

Het jaar 2017 was geweldig!

DeCrozz.nl bedankt alle stemmers voor het meebepalen van de winnaar van deze bescheiden competitie. Voor deze website was het een memorabel jaar waarin records werden gebroken, meer artikelen dan ooit verschenen en we opnieuw een mooi jaarboek uit hebben mogen brengen met dank aan alle sponsoren. Wij danken de sponsoren en lezers van de website voor het vertrouwen en hopen jullie volgend seizoen in goede gezondheid te treffen bij de diverse wedstrijden waar wij verslag van doen. Uiteraard zullen wij vol goede moed de camera en de pen ter hand nemen om mooie verhalen en mooie beelden te maken.

Het gehele team van DeCrozz.nl wenst iedereen een veilig einde van 2017 en een gezond en sportief 2018!