Clash tussen EK Nova Paka en NK Rosmalen opgelost

De derde ronde van het Eurol/Veka NK Autocross van 2019 wordt niet op 6 juli gehouden, maar wordt verplaatst naar zaterdag 13 juli. Dat heeft de SONAK vrijdag bekendgemaakt. Aanleiding is de clash met de populaire EK-wedstrijd in Nova Paka.

De organisatie van het NK Autocross kreeg na de bekendmaking van de kalender voor 2019 veel kritiek vanwege de clash tussen Nova Paka en Rosmalen. Na overleg tussen de NK-commissie, de SONAK en het BSAC is besloten toch een wijziging voor te stellen aan ACC Geffen, de vereniging die de wedstrijd in Rosmalen organiseert.

In een verklaring schreef de SONAK: “Bij het maken van de NK Autocross-kalender, een paar maanden voor het einde van het lopende seizoen, houden we rekening met de wedstrijd in Terwolde en de datum van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De kalender van het FIA EK Autocross is dan nog niet bekend, al kunnen we bij bepaalde wedstrijden een gok doen wat betreft de datum. Die pakte dit jaar minder handig uit.”

Direct na de bekendmaking van de NK Autocross 2019-data tijdens de ALV is aan ACC Geffen voorgelegd of de datum gewijzigd zou kunnen worden. Daar kwam donderdag positief antwoord op waardoor de wedstrijd verplaatst is naar zaterdag 13 juli.

Afgelopen seizoen werd de NK in Rosmalen ook verplaatst vanwege een clash met de EK in Nova Paka. Het enige vraagteken op de nieuwe NK-kalender is nog waar de vierde wedstrijd van het seizoen gehouden wordt. De wedstrijddatum is reeds vastgesteld, maar op een later moment wordt er pas een locatie gepresenteerd.