Deze coureurs verzamelden in 2019 de meeste bonuspunten in het NK Autocross

Sinds de invoering van bonuspunten in 2017 heeft dit systeem een grote rol gespeeld in het verloop van de NK-kampioenschappen, zo ook in 2019. In het NK Autocross Jaarboek 2019 wordt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk de bonuspunten zijn als basis voor het kampioenschap.

Zes van de acht kampioenen in het Eurol NK Autocross 2019 staan ook bovenaan in het bonuspuntenklassement. Na zes wedstrijden verzamelde John Verberk in de toerwagenklasse de meeste punten, hij had in totaal 27. De conclusie is dat de bonuspunten een essentiële rol speelden in de totstandkoming van de titel.

Feitelijk had de Brabander een ‘extra derde plaats’ in het klassement, die logischerwijs niet geschrapt kon worden. Verberk kon zijn kampioenschap daarom al in Lochem veiligstellen. Ook vijf andere kampioenen eindigden in de top van het bonuspunten klassement, wat aantoont dat een kampioen niet alleen hoeft te schitteren in de finales.

Deze en andere statistieken staan allemaal exclusief weergegeven in het NK Autoross Jaarboek 2019. In het boek wordt uitgebreid teruggeblikt op de zes wedstrijden met wedstrijdverslagen, reacties van de hoofdrolspelers en nooit eerder vertoonde foto’s.

De 2019-editie van het NK Autocross Jaarboek verschijnt op zaterdag 2 november en is dan te koop tijdens de huldiging van het Eurol NK Autocross. Om zeker te zijn van een exemplaar kun je die het beste alvast reserveren via onze webshop, per post versturen is vanzelfsprekend ook mogelijk vanaf maandag 4 november.