Dit is de kalender van de Autocross Masters in 2020

De organisatie van de Autocross Masters heeft de kalender voor 2020 rond. Men beschikte al over redelijk wat kleibanen en ook voor 2020 is de opzet wat dat betreft weer sterk. Het seizoen begint met overwegend klei en wordt afgesloten met twee zandbanen in Duitsland en België. Bovendien staat er een debutant op de kalender. We nemen je mee door de agenda van de AutocrossMasters.


25 – 26 april 2020 – Gleidorf (HuWi)

Het seizoen begon in het Koningsdag-weekend met een bezoek aan Gleidorf in Duitsland. Daar organiseert de Hunau-Wilzenburger Cross Team al zo’n veertig jaar haar wedstrijden. De baan wordt een technische kleibaan met hoogteverschillen.

22 – 23 mei 2020 – Pieterzijl (SANN)

Vorig jaar konden de coureurs van de Masters al proeven aan het experiment van Sietse Solle. Dat is goed bevallen en daarom wordt er in 2020 weer alles uit de kast gehaald om een lange en technische kleibaan van meer dan een kilometer lengte neer te leggen. Twee weken voordat het NK in Pieterzijl langskomt wordt er op vrijdag en zaterdag na Hemelvaart geracet in het Groningse gehucht.

27 – 28 juni 2020 – Terwolde (TACO)

De TACO is al jaren een vaste waarde in de Autocross Masters, maar toch gaat het dit jaar iets anders zijn dan de vertrouwde baan bij de camping. Er komt een nieuwe omloop elders in Terwolde. Een nieuw tijdelijk circuit wordt aangelegd, die bestaat in ieder geval uit klei. Hoe het er daadwerkelijk uit gaat zien is nog even afwachten. DeCrozz.nl heeft vernomen dat de baan iets technischer zal worden.

25 – 26 juli 2020 – Wijhe (DAC)

Ook de Drenste Autocross Club is in 2020 weer van de partij met de zomerse wedstrijd. De baan wordt opnieuw aangelegd langs het kanaal, maar zal ten opzichte van afgelopen jaar wel iets veranderen. De baan wordt iets langer en is minder technisch.

08 – 09 augustus – Toldijk (LAT’77)

Eerder hebben we op deze website al bericht over de plannen van LAT’77 om het EK Autocross naar Nederland te halen en een Autocross Masters-wedstrijd kan daarbij als testevent dienen. Het is al de tweede baan dit seizoen die gedeeld wordt met het NK Autocross. Na Pieterzijl is ook Toldijk een NK-locatie. Het plan is echter om tijdens de Autocross Masters de volledige EK-spec te rijden, inclusief kombocht, de lange lus op het infield en een jump op de finishlijn.

29 – 30 augustus – Bohnhorst (Renngemeinschaft Bohnhorst)

De terugkeer van Bohnhorst op de autocrosskalender was in 2019 niet een daverend succes, maar de organisatie heeft zich voorgenomen het in 2020 beter te doen. De wedstrijd maakt daarom ook weer onderdeel uit van de wedstrijdkalender. De baan wordt stevig onder handen genomen naar aanleiding van de afgelopen editie.

26 – 27 september – Landen (Crazy Croeze)

Het begint een traditie te worden dat het kampioenschap eind september afgesloten wordt in het Belgische Landen. De organisatie heeft aangegeven dat ze terug gaan de naar de baan van 2017. De zandbaan met hoogteverschillen in de baan en daar kan dan nog een leuke ontknoping ontstaan voor de tien verschillende klasses.

Lees ook: Dit is de kalender voor het Eurol NK Autocross 2020