Dit kun je in 2020 van DeCrozz.nl verwachten

Het autocrossseizoen nadert met rassenschreden en dat betekent dat ook bij ons de voorbereidingen in volle gang zijn. Echter gaat het dit jaar wel iets anders lopen dan voorgaande jaren en, om geen verkeerde verwachtingen te scheppen, willen we je daar nu over informeren.

Vanaf het begin is Crozz Magazine en DeCrozz.nl altijd een hobby voor ons geweest. Wij combineerden de werkzaamheden voor de website met onze dagelijkse werkzaamheden, logischerwijs de grootste inkomstenbron. Door de jaren heen ging er steeds meer tijd zitten in het bijhouden van de website, vanzelfsprekend om jouw als lezer beter te informeren. Daar hebben we enorm veel plezier en voldoening gehaald. Het loopt, zoals dat bij een goede hobby hoort, ook wel een beetje uit de hand.

Dat heeft een aantal oorzaken: Wij hebben beide een fulltime baan met zeer onregelmatige werktijden, ook moet er veel al in de weekenden gewerkt worden. Joris heeft bovendien een drukke sportzomer (met oa het EK Voetbal, Wielrennen en de Olympische Spelen) voor de boeg. Mark doet voor zijn werk verslag van de MotoGP en het aantal clashes met die kalender en die van het Eurol NK Autocross is in 2020 groter dan ooit tevoren. Dit betekent dat het inpassen van het wedstrijdschema passen en meten is met de werkschema’s. Daarnaast is één van ons bezig met het bouwen van een huis, een project waar logischerwijs heel veel tijd en energie in zit.

Om onze werkzaamheden voor DeCrozz.nl toch te kunnen blijven doen, hebben we na lang beraad besloten om onze activiteiten een beetje in te perken. De belangrijkste verandering voor komend seizoen is dat er geen vijfde editie van het NK Autocross Jaarboek komt. We hebben de vier edities met enorm veel plezier gemaakt, maar het is simpelweg niet te doen om dit te maken als we ons er niet voor de volle 100 procent op kunnen storten. We hebben gekeken naar alternatieven (zoals het maken van een fotoboek), maar we hebben het gevoel dat we niet de kwaliteit kunnen leveren die we van onszelf eisen en dat het product dan niet voldoende onderscheidend is. Het produceren van het boek gaat ook niet omdat we dit jaar geen wedstrijdverslagen van het Eurol NK Autocross maken. Dit is na elke wedstrijd een tijdrovende klus, iets wat we ons dit jaar simpelweg niet kunnen veroorloven. We zijn bezig met vervangend items, iets wat tegen de start van het seizoen verder uitgewerkt zal zijn.

Wat gaan we dan wel doen? Het liveblog van het NK Autocross blijft, zij het dat we dit in een afgeslankte vorm gaan doen. Waar we de afgelopen jaren geprobeerd hebben al het nieuws van de wedstrijddag mee te geven, zullen we ons dit jaar meer richten op de hoogtepunten. Dit betekent dat het aantal berichten per dag flink zal dalen, maar zoals altijd proberen we om het belangrijkste nieuws mee te geven. Dit is enorm gewaardeerd door de thuisblijvers of de mensen die om wat voor reden zijn verhinderd om er live bij te zijn. Ook zullen we foto en video blijven maken, wellicht komt er zelfs een vervolg van CrozzTV, de show die we afgelopen jaar in Albergen voor het eerst gemaakt hebben. Op dit moment zijn we ons nog aan het beraden hoe we dit vorm gaan geven.

Hoewel we komend jaar aanzienlijk minder content gaan produceren, blijft we de kwaliteit van onze artikelen, foto’s en video’s zoals je van ons gewend bent. We kunnen daarbij gelukkig weer rekenen op de medewerking van Niels Treffers, hij is de laatste twee seizoenen een waardevolle toevoeging geweest aan ons team.

Omdat we de lat voor onszelf de afgelopen jaren hoog gelegd hebben en we daarmee richting jouw als lezer een verwachtingspatroon geschept hebben, hopen we dat we je hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Vragen of zin om een tekstuele bijdrage te leveren aan DeCrozz.nl? Laat een reactie achter via het contactformulier.

Omslag: Michelle Reints Fotografie