Eerste coureurs kwalificeren zich voor Eurol NK Autocross 2019

Zes coureurs in twee klassen hebben zondag in Keijenborg kwalificatie voor het Eurol NK Autocross afgedwongen. Daar werden de selectiewedstrijden in de Divisie V en Sprintklasse 1600 gehouden waarbij de finales voor sommigen al zekerheid bood.

De finale van de Sprintklasse 1600 was een prooi voor Gert Visser. De winnaar van de NK in Halle afgelopen jaar pakte de overwinning voor Maarten de Weerd op de tweede plaats. Danny van den Berg scoorde de derde plaats en is daarmee ook verzekerd van een plek op het NK Autocross. In deze klasse komen de overige 26 coureurs nog een tweede wedstrijd in actie om uit te maken welke 17 doorgaan naar het NK.

In de Divisie V ging de overwinning in de finale naar Bas Verweijen (equipe met Luuk Tiemessen), maar hij werd na technische controle afgekeurd op Artikel 6.2 uit het Technisch Reglement. In dat artikel staat geschreven: “Ten aanzien van de reglementair voorgeschreven maximum cilinderinhoud is een tolerantie toegestaan van (+) 1,5%. Geldt alleen voor de klassen waarin een maximale cilinderinhoud is aangegeven. Bij junioren en Divisie A en V geldt de 1,5% op de originele cilinderinhoud.”

De overwinning viel daardoor ten deel aan Bram Kemna voor Sander Stevens en Dion Bussink. Zij plaatsten zich daardoor rechtstreeks voor het NK Autocross. Dertig andere rijders maken tijdens de tweede en laatste selectiewedstrijd nog aanspraak op kwalificatie.

Die tweede selectiewedstrijd wordt op zondag 5 mei verreden in Langeveen. Na die wedstrijd zijn de startvelden dan compleet voor de openingsmanche van het kampioenschap in Gersloot.