Eerste ronde FIA EK Autocross in Seelow gaat niet door

De eerste ronde van het FIA EK Autocross in Seelow gaat niet door. Dat heeft de lokale organisator maandagochtend bekendgemaakt. De wedstrijd wordt niet opnieuw ingepland, liet men weten.

Nadat eerder de eerste wedstrijden van het Eurol NK Autocross en de Autocross Masters al afgelast werden, heeft het FIA EK Autocross nu officieel ook last van de uitbraak van het coronavirus in Europa. De eerste wedstrijd zou op 16 en 17 mei gehouden worden in Seelow, maar is nu vroegtijdig afgelast.

In een verklaring laat de organisator weten: “Het bestuur van de Motorsport Club Seelow heeft besloten de ronde van het Europees Kampioenschap op 16 en 17 mei te annuleren. Na een gedetailleerde analyse van de huidige situatie in Europa en wereldwijd door het coronavirus vinden wij het onrealistisch dat er in mei 2020 gereden wordt.”

De wedstrijd in Seelow keert op een ander moment niet terug, zo vervolgt men in het statement: “Ook vinden we een verschuiving naar de tweede helft van het jaar is volgens ons geen realistisch scenario, omdat het moeilijk te voorspellen is wat er gaat gebeuren met de langdurige inreisbeperkingen. Voor nu stellen we de gezondheid van alle mensen als prioriteit.”

De openingswedstrijd van het EK Autocross vindt nu volgens planning plaats op 6 en 7 juni in Letland, Musa. Maar ook dat land heeft momenteel de grenzen gesloten voor reizigers uit het buitenland. In Letland zijn op dit moment 376 besmettingen vastgesteld.