Eindstand Eurol NK Autocross 2019

Na zes wedstrijden in het Eurol NK Autocross is de definitieve balans nu eindelijk opgemaakt. Vier nieuwe kampioenen, vier rijders die in het verleden al een of meerdere titels wonnen. DeCrozz.nl heeft de eindstand.

Michel Schoenmakers, John Verberk en Ivo Galekop waren al zeker van de Nederlandse titel na de vijfde wedstrijd in Lochem, maar allen kwamen in Albergen nog eens voor de laatste keer aan de start. Zij kregen Jeremy Nap, Kevin van Beek, Gijs Kovac, Ricardo Otto en Huub Jansen erbij als collega-kampioenen.

In de Superklasse werd Nap de kampioen na een tumultueuze slotfase, Frank de Bruijn werd op drie punten achterstand tweede. Ook in de Sprintklasse 2000 was de marge klein, Jansen hield vier punten over ten opzichte van Edwin Tolkamp. Chris Wagenaar viel door zijn technische problemen terug naar de derde plaats in de eindstand, maar daar zal hij niet om malen aangezien hij volgend seizoen overstapt naar een nieuwe klasse.

Rens van der Haas pakte zaterdag de overwinning in de Sprintklasse 1600 en is daarmee achter streekgenoot Schoenmakers nog tweede geworden in het eindklassement. Eelco Kruis stelde zijn tweede plaats veilig in de keverklasse, Marco Raben werd derde. Gijs Kovac heeft zijn Nederlandse titel binnen na een slopend duel met Lars van Kuringe, de coureur eindigde wel als tweede en is daarmee automatisch verzekerd van deelname in de Sprint 1600.

Robbert Beelen deed de beste zaak op de slotdag. Hij scoorde in Albergen nog eens maximaal en is zo tweede geworden in de Toerwagenklasse omdat Andre de Bruyn, Peter Breederland en Seppe Aerts te maken kregen met problemen. In de Divisie V bleven de zaken ongewijzigd en eindigen Equipe Falco/Marco van der Vegt en Bram Kemna op de tweede en derde plaats.

Bekijk hier: Eindstand Eurol NK Autocross 2019