Eindstand NK Autocross 2021: Zes nieuwe kampioenen, twee ‘oude’ bekenden

Na vijf wedstrijden in het Eurol NK Autocross zijn de definitieve klassementen in acht klassen opgemaakt. Slechts twee coureurs werden uitgeroepen tot meervoudig kampioen, de andere zes werden voor het eerst tot nationaal kampioen gekroond. In de app van DeCrozz.nl is de volledige eindstand vanaf nu te vinden.

In alle klassen was het op de laatste dag nog behoorlijk spannend. In sommige waren er bij aanvang van de finales nog zelfs drie kandidaten. Dat was bijvoorbeeld het geval in de Divisie V, waar Kevin Uenk uiteindelijk de titel opeiste. Zijn neef Mike Uenk deed hetzelfde in de juniorklasse nadat hij Thijs van Bladel achter zich wist te houden. De Sprint 2000 was nog zo’n spannende affaire, maar daar was het gauw beslist door het uitvallen van Mervin Klaassen en het resultaat van Huub Jansen. De nationale titel ging naar Marc Jacobs, die het afmaakte met een overwinning. Ook voor zijn teamgenoot André Vrieze was het de eerste titel, hij legde in het openingsweekend een belangrijke basis voor het kampioenschap.

Na een bijzonder zware en emotionele week pakte Michel Schoenmakers zijn tweede nationale titel in de Sprint 1600. Meer succes voor autocrossdorp Baarle-Nassau was er in de toerwagenklasse met de winst van Mariska Verhees. Zij werd Nederlands kampioen na een spannende en intense dag. Ook intens was het voor Eelco Kruis, die in de keverklasse geen fouten maakte en zo een uitstekend seizoen afmaakte met een kampioenschap. Voor de Fries was het zijn eerste nationale titel. Kruis was al bezig in de keverklasse toen Dani van Vugt nog ter wereld moest komen, maar de 13-jarige piloot pakte zondag ook zijn eerste titel in de Juniorbuggy’s. Van Vugt kende een moeizaam weekend, maar hield stand.

De laatste kampioen was een enigszins verrassende, als ook unieke. Gijs Kovac is met zijn 19 jaar niet alleen de jongste Superklasse-kampioen, hij deed het ook nog een kampioenschap na zijn overstap uit de juniorklasse. Een dergelijke prestatie is niet eerder vertoond.

De eindstand van het Eurol NK Autocross 2021 is nu te vinden onder het kopje ‘stand’ in de webapp van DeCrozz.nl. De app kun je hier vinden, hulp bij de installatie van de app kun je hier vinden.

Het dagverslag van de NK-finale in Rosmalen volgt later vandaag.