FAC presenteert programmaboek tijdens seizoensopening

De Friese Autocross Club presenteert zondag 27 maart voor aanvang van de openingswedstrijd een nieuw programmaboek. Het ‘FACblad’ bevat alle informatie die doorgewinterde racefan maar ook de ‘leek’ nodig heeft om optimaal te hoogte te zijn van de zaken die spelen op een wedstrijddag.

Roland Louwsma, voorzitter van de FAC, ziet het programmaboek als verlengstuk voor de wedstrijdinformatie: “Het is een boek geworden waar wij als Friese Autocross Club trots op zijn. Dit is een collectors item die je over tien jaar nog eens openslaat en met plezier leest.”

Hoofdverhaal in het 40 pagina’s dikke magazine is een interview met de familie Bijlsma uit Sint Anneparochie. De Bijlsma’s zijn al veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan het stockcarracen en hebben een rijke geschiedenis bij de FAC. Daarnaast komen alle kampioenen aan het woord en wordt er uitgebreid geschreven over de grote wedstrijden die de FAC jaarlijks op haar circuit organiseert. Het programmaboek is aan de kassa verkrijgbaar voor slechts €2,50 en is gedurende het hele seizoen te gebruiken.

De realisatie is een samenwerking tussen de Friese Autocross Club en CrozzMedia onder leiding van Joris Kammenga en Mark Bremer: “Wij van CrozzMedia vinden het een eer dat we mee mogen werken aan dit project. Informatie toegankelijk maken voor bezoekers van de Friese Autocross Club is erg belangrijk. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan het professionaliseren van de club en de sport.”

Meer informatie

De FAC opent zondag 27 maart aanstaande het seizoen op Speedway Blauwhuis. Startlijsten voor de wedstrijd zijn hier te vinden. Aanvang van de wedstrijd is 11:30 uur