FIA bevestigt: Een streep door het EK Autocross

Er wordt in 2020 geen Europees kampioenschap Autocross afgewerkt. Dat heeft de World Motor Sport Council vrijdag tijdens een vergadering besloten. Het kampioenschap richt haar pijlen op 2021.

Door de uitbraak van het coronavirus bleven er nog maar enkele wedstrijden over in het kampioenschap. In april was al duidelijk dat de eerste vijf wedstrijden – inclusief het kroonjuweel Nova Paka – geannuleerd moesten worden. Daardoor bleven de drie wedstrijden in Prerov, St. Igny en Maggiora nog over.

Nu heeft de organisatie achter het EK Autocross besloten de handdoek in de ring te gooien wat betreft dit jaar. “Tot onze grote spijt moeten we bij deze bevestigen dat we het 2020 FIA Europees Kampioenschap Autocross annuleren. De beslissing is genomen door de Off-Road Comissie van de FIA en vervolgens gevalideerd door het World Motor Sport Council”, schrijft men in een verklaring.

“Door de coronacrisis moesten onze lokale organisaties hun evenementen een voor een annuleren. Dit is vooral te danken aan de nodige restricties die in verschillende landen van kracht zijn. Onze sport wordt hierdoor hard geraakt, maar de FIA staat achter de beslissing waarin de veiligheid en gezondheid van de mensen voorop staat. We komen volgend jaar sterker terug.” Deelnemers kunnen hun inschrijfgeld terugvragen.