Timo Pähler kijkt met een positief gevoel terug op de eerste Europese wedstrijd van het seizoen. De Nederlander staat vierde in het kampioenschap na het eerste raceweekend in Seelow en ging in de finale zelfs even aan kop. Een lekke band voorkwam echter een stunt.

“Na een kopstart in de finale reed ik onderaan op de baan in een gat waardoor mijn band stuk ging”, begon Pähler in gesprek met DeCrozz.nl zijn verhaal. “Ik kon het nog een ronde volhouden, maar toen moest ik de anderen wel voorbij laten. Het is heel jammer, want een podium had er wel ingezeten. We waren misschien niet de snelste, de toppers gingen twee tienden per ronde sneller, maar we hadden ze in de finale best wel achter ons kunnen houden.”

Pähler was tevreden met de opbouw van zijn weekend en dat geeft hoop voor de rest van het seizoen. “Ik draaide een goede warm-up”, vervolgde hij. “De kwalificaties gingen niet heel goed, ik ging vorig jaar over de kop en dat zag je nog terug in het rijden. De drie manches daarna heb ik redelijk eenvoudig gewonnen en ook in de halve finale gingen we zonder problemen door. Het geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.”

In het kampioenschap staat Pähler na het eerste raceweekend vierde: “We hebben aardig wat punten kunnen pakken voor het kampioenschap en staan vierde terwijl de nummer drie van het kampioenschap niet meer gaat rijden [vanwege schade]. Onze positie is wel goed en daarmee kunnen we vooruit naar Bauska.”

Lees ook: