FIA gooit kalender EK Autocross overhoop

De Off-Road Commission van de FIA heeft bekendgemaakt dat de kalender voor het EK Autocross flink op de schop gaat. Na diverse annuleringen begint het seizoen nu op 29 juni in het Letse Musa. De ronde van Toldijk blijft op de originele plek in de kalender staan en wordt op 1 augustus gehouden.

Diverse losse organisatie hadden tot nu toe te kennen gegeven dat hun wedstrijd niet door zou gaan. De organisaties in Seelow en Matschenberg kregen de benodigde vergunningen niet rond en moesten daarom afzien van hun plek op de kalender. Een andere kwestie was Nova Paka. Daar kon men in principe wel racen op de originele datum, maar dan zou er geen publiek bij aanwezig kunnen zijn. De organisatie in Tsjechië heeft daarom gevraagd om uitstel.

Op basis van die veranderingen is de FIA tot de volgende kalender gekomen. Het seizoen begint op 29 juni in Musa, Letland. Een week later wordt de datum die oorspronkelijk voor Nova Paka bedoeld was verreden in Litouwen. De tweede ronde vindt plaats in Vilkyciai. Daarna gaat het kampioenschap volgens de oorspronkelijke datum verder met St. Georges-de Montaigu op 18 juli, gevolgd door de rentree van Nederland in het EK Autocross. De wedstrijd in Toldijk staat gewoon voor 1 augustus op de kalender. De Academy Trophy wordt door het annuleren van Seelow toegevoegd aan het wedstrijdprogramma in Toldijk. Daarna keert het kampioenschap twee weken later terug naar Tsjechië met de wedstrijd in Prerov.

De drukke September-maand begint dan met Nova Paka op 5 september, St. Igny de Vers op 19 september en Maggiora op 26 september. De finale gaat naar Spanje. Op 10 oktober wordt de laatste ronde gehouden in Mollerusa.