De stemmen, bijna 1500 uit de ‘manches’, zijn geteld. De eerste rij voor de finale is bekend. Deze vijf coureurs gaan in de komende dagen uitmaken wie de DeCrozz.nl NK-coureur van het jaar 2017 wordt. Een ieder kan een stem uitbrengen en dat is mogelijk tot 30 december om 23.59 uur. We stellen de finalisten aan je voor:

Ivo Galekop

Galekop werd na een ijzersterk seizoen de onbetwiste kampioen in de zeer competitieve keverklasse. Scoorde constant en bekroonde zijn seizoen met een overwinning in Gendringen. Het was pas de tweede NK-overwinning van Galekop die de rust bewaarde en piekte op momenten dat het nodig was.

Jimmy Hop

Met twee overwinningen verraste Jimmy Hop vriend en vijand. In Pieterzijl pakte hij met zijn kenmerkende en spectaculaire stijl de overwinning en hij herhaalde dat kunststukje nog eens in Toldijk waar hij de concurrentie opnieuw het nakijken gaf. Voor het kampioenschap kwam hij iets te kort, maar liet afgelopen jaar zijn potentie zien van de F&S buggy.

Eric van der Valk

De enige coureur uit de toerwagenklasse in de finale. Kende in 2017 een sterk seizoen na een tegenvallend 2016. De Renault Clio bleek bestand tegen het grootste deel van de concurrentie, betrouwbaarheid leverde het team Van der Valk uiteindelijk een tweede plaats op in het klassement. Ondanks de resultaten wordt er in 2018 een rustjaar ingepland om de focus op andere dingen te leggen.

Danny Lauf

Danny Lauf maakte als debutant de hoge verwachtingen in het afgelopen seizoen waar. De sympathieke Limburger kwam binnen met een podiumplek in Pieterzijl en vervolgde met sterke wedstrijden in Gersloot, Rosmalen en Toldijk. Met name in het Brabantse Rosmalen liet Lauf zijn kracht zien door de overwinning te pakken in de finale. Uiteindelijk eindigde hij tweede in het kampioenschap en werd uitgeroepen tot Rookie of the Year.

Rik Pasman

Rik Pasman werkte zich van een coureur in de middenmoot op naar een vaste kracht op het podium. Van de vijf NK’s in 2017 eindigde hij vier bij de eerste twee. In Pieterzijl en Toldijk pakte hij de overwinning terwijl hij tweede werd in Rosmalen en Gendringen. Door een blessure in Gersloot liep de jacht op de titel spaak, maar Pasman zal een nieuwe poging wagen in 2018.

Stem hieronder op DeCrozz.nl NK-coureur van het jaar 2017:

[yop_poll id=”12″]