Naar aanleiding van het slechte weer in de afgelopen dagen heeft de SONAK en het organiserend comité WRO moeten besluiten de laatste NK van het seizoen in Hoogkerk af te lassen. Hevige regenval zorgde dat het terrein in korte tijd veranderde in een modderpoel waardoor het organiseren van een vlotte wedstrijd nagenoeg onmogelijk blijkt.

In een verklaring heeft de SONAK laten weten: “In goed overleg met onze medeorganisator WRO is deze beslissing genomen. De terreinomstandigheden zijn door de vele regenval zo slecht dat een goed en vlot verloop van het evenement niet mogelijk is. Het BSAC en de SONAK gaan de komende dagen de mogelijkheden onderzoeken om deze wedstrijd alsnog door te laten gaan. Tot die tijd willen we jullie vriendelijk vragen om rustig af te wachten totdat wij met een vervolg op dit bericht naar buiten komen.”

Mocht de wedstrijd niet alsnog ingehaald kunnen worden, zijn de zeven kampioenen bekend. In totaal waren nog twintig deelnemers in zes klassen in de race voor het kampioenschap. Het is in de afgelopen tien jaar nooit voorgekomen dat de laatste wedstrijd in het NK afgelast moest worden. De laatste wedstrijd die afgelast werd in het NK Autocross was die van Lochem, een jaar geleden. Die wedstrijd vormde destijds de derde ronde in het kampioenschap.

Bekijk de tussenstand na vijf wedstrijden in het Eurol/Veka NK Autocross

Lees ook: Titelkandidaten voor het Eurol/Veka NK Autocross op een rij [deel 1]