Gerd Robben heeft realistisch doel voor ogen, maar wil graag meer

Slechts een half uur rijden was het voor de Duitser Gerd Robben om mee te doen aan de cross in Meddo op tweede paasdag. De nummer elf van het afgelopen NK seizoen in de sprintklasse 1600 kwam weer voor het eerst in actie na dat ze afgelopen winter binnen het team niet stil hebben gezeten, maar gaat met vertrouwen het komend seizoen in.  “We moeten dit voorjaar nog een beetje testen, maar dan kijken we uit naar de NK in Haarle. Daar willen we weer goed zijn. Het startveld is ook weer goed met vele auto’s en dat is alleen maar goed”, zei Robben in gesprek met DeCrozz.nl.

Robben was in Gendringen heel dicht bij een stunt om een NK-finale op zijn naam te schrijven. Hij liet zich echter in de voorlaatste ronde verrassen door Nederlands kampioen Van der Haas en eindigde met zijn PML in de greppel. Van der Haas had zijn aanval duidelijk ingezet en zat aan de binnenkant bij Robben, maar hoe ziet Robben deze situatie zelf nu een paar maanden later? “Ik heb daar in de winter nog regelmatig aan gedacht en heb de beelden vaak gezien. Ik heb natuurlijk ook fouten gemaakt, maar zo is het nou eenmaal gebeurd. Op het eerste moment was ik natuurlijk niet blij, maar in de video’s zie je wel dat het niet anders was.”

Toch kan Robben terugkijken op een goed seizoen waarin hij met een nieuw concept aan de start stond, met als hoogtepunt het winnen van zijn ‘thuiswedstrijd’ in Rutenbrock. Robben steekt zijn duim op gevraagd naar 2017: “Het afgelopen seizoen is eigenlijk wel goed verlopen. We hebben in een aantal NK-wedstrijden wat problemen gehad. In de laatste race hadden we een beetje pech, maar ik heb zelf ook fouten gemaakt. Voor het eerste jaar met de nieuwe wagen waren we best tevreden.”

Ondanks dat hij goed presenteerde op het zand van Rutenbrock is hij nog niet zo zeker van zijn zaak om op het zand ook te presteren op het Nederlands hoogste niveau. Hij wil dan ook zoveel mogelijk testwedstrijden rijden op het zand. “We willen ook nog testen in Uelzen en op wat hardere banen. Daarnaast gaan we nog wat DRCV-wedstrijden rijden en dan zijn we goed voorbereid op het zand en de andere wedstrijden.” Robben is met het oog op komend seizoen er tevreden met het PML-concept : “Vanuit het oogpunt van gewicht is deze wagen een stuk lichter, ook de tractie is erg goed. We zijn met Pieter Mennen en PML zeer tevreden. Hij helpt ons heel goed waar mogelijk en het is erg plezierig om met hem te werken.”

Naast de strijd om de Nationale titel van Nederland, staat ook de winst bij zijn thuiscross weer op de wensenlijst voor komend jaar. Robben hoopt dat er op pinksterzondag weer een groot aantal deelnemers naar Rütenbrock komen zodat hij zijn kunsten tegen de beste coureurs kan vertonen voor het publiek dat altijd in grote getale op komt dagen. “Er kunnen zeker nog deelnemers bij en we verheugen ons weer op de Nederlandse rijders die komen. De beste auto’s komen daar altijd en het is goed om er veel Nederlanders bij te hebben. Er komt altijd veel publiek op af en daar gaan we weer een mooi evenement van maken.” De doelstelling voor het kampioenschap van Nederland is ook duidelijk en ook zeer realistisch al hoe wel de kapers op de loer liggen.  “Het doel is om de top-vijf te halen en dat zou al heel mooi zijn. Dan zou het ook mooi zijn om eens NK te winnen. We hopen dat we goed voorbereid zijn eind mei.”

(Foto: Werner Scholz)