Govert Terberg en Pascal Sangers maken aankomend seizoen de overstap naar de Toerwagenklasse in het Nederlands kampioenschap. Dat hebben de coureurs laten weten in een exclusief interview voor het NK Autocross Jaarboek 2017.

Terberg en Sangers reden afgelopen seizoen in de Divisie V en wonnen onder meer de openingswedstrijd van het NK Autocross in Pieterzijl. Daarna stonden de coureurs lange tijd aan de leiding in het kampioenschap, maar verloren die in de slotfase. Uiteindelijk werden de Honda-coureurs derde.

Het stof van de strijd was amper neergedaald of de coureurs keken al verder naar 2018. Ze kwamen uit bij de toerwagenklasse, in de ogen van de GP Racing-coureurs de Champions League van de autocross. “We vinden het de mooiste klasse, zo denkt iedereen er binnen ons team over. Voor ons is het de koningsklasse van de autocross en als we op een NK zijn laat ook iedereen alles vallen als de toerwagens aan de start staan, dat moeten we zien!”

Terberg en Sangers hebben de Mitsubishi EVO overgenomen waar Ton van Leeuwen drie keer Nederlands kampioen mee is geworden. Deze zal komende winter omgebouwd worden tot het nieuwe stokpaardje uit het GP Racing-team. Wouter Terberg, de jongere broer van Govert en eveneens Divisie V-coureur, blijft ook komend seizoen actief in de Divisie V.

Het volledige interview met de coureurs van GP Racing is te lezen in het NK Autocross Jaarboek 2017 dat vanaf nu te bestellen is. Daarin staan ook interviews met