Gemeente geeft groen licht voor eerste cross van het jaar

De organisatie van de autocross in het Groningse Pieterzijl heeft groen licht gekregen van de gemeente Westerkwartier. Sietse Solle, voorzitter van Stichting Autosport Noord Nederland heeft dat donderdag 6 augustus bekend gemaakt. Waar Solle begin het jaar nog hoopte dat zijn aangewezen NK begin juni gewoon door kon laten gaan, was hij er als de kippen bij om een nieuwe datum te prikken nadat bekend werd dat er tot 1 september geen evenementen in ons land plaats mochten vinden.

Het eerst weekend van september werd uitgekozen en dat was in eerste instantie opmerkelijk dat er ook op zondag gecrost mocht worden van de gemeente. Maar na mate de tijd verstrek werd het duidelijk dat dat niet ging gebeuren, er is gekozen voor vrijdag 4 en zaterdag 5 september aanstaande. Vorige week maakte Autosport Noord Nederland al bekend dat het rennerskwartier op de donderdag vanaf 09:00 uur open zal zijn en dat er s’middags een mogelijkheid zal zijn voor een vrije training.

Inmiddels kunnen coureurs zich aanmelden voor deze cross, maximaal 30 coureurs per klasse. De tien klasses zijn ingedeeld zoals we die kennen bij het Autocross Masters kampioenschap. Publiek is hier helaas nog niet welkom, wel mag elke coureur vijf personen (vanaf 16 jaar meegerekend) meenemen. Men zal eventueel nog rekening moeten houden met aankondigen van de overheid die nog tussentijds bekend worden gemaakt.

TOLDIJK
Ook voor de wedstrijd van LAT’77 kan men zich vanaf de week opgeven. De organisatie die hun ambitie hebben uitgesproken voor een Europese wedstrijd te willen organiseren in 2021 wil een week later, op de oorspronkelijke NK finale data een wedstrijd in dezelfde vorm organiseren. Op zaterdag 12 en zondag 13 september. Samen met SANN en de LAT’77 zijn zij: CROSS2020

De aangepaste lay-out, ten opzichte van 2019 waarbij het NK en AutocrossMasters wedstrijd zou worden gereden.

Lay-out van de gepresenteerde EK baan voor 2021 in Toldijk, waarbij er dit jaar een test-event voor nodig was.