[UPDATE] Het doek valt voor de Euro-Pokal?

De toekomst van de Euro-Pokal hangt aan een zijden draad. Organisator Jo Rikken heeft besloten na 27 jaar te stoppen als bestuurslid van het kampioenschap. Dat heeft  Rikken op de website van de Euro-Pokal bekendgemaakt. In een verklaring laat Rikken weten: “Om diverse redenen ben ik genoodzaakt om met onmiddelijke ingang met alle activiteiten van de Euro-Pokal te stoppen.”

Ruim 27 jaar was Rikken de man achter de Euro-Pokal, maar hij houdt het nu voor gezien: “Ik heb het altijd met veel plezier en passie gedaan. Ik wil dan ook alle deelnemers, monteurs, helpers en verenigingen, enz., bedanken voor het vertrouwen dat ik van u allen die jaren heb gehad.”

Het Euro-Pokal kampioenschap verkeert al een aantal jaren in zwaar weer. Minder deelnemers en ook minder wedstrijden brachten het ooit zo prestigieuze kampioenschap in een negatieve spiraal.

Veel bekende Euro-Pokal organisatoren besloten dit jaar een ander spoor te volgen. Onder andere TACO Terwolde, een van de traditionele en grootste Euro-Pokal organisatoren, besloot het dit jaar anders te doen. Ook LAT’77 die de Euro-Pokal jaarlijks in Loenen organiseerde besloot dit seizoen voor een andere wedstrijdopzet te gaan.

Voor 2016 staan maar liefst acht Euro-Pokal weekenden gepland. Drie van die weekenden waren door een organisatie ingevuld. SANN zou op 6 en 7 mei de eerste wedstrijd in Pieterzijl organiseren. Ook de laatste twee data waren ingevuld met een wedstrijd in Duitsland en België. Wat er gebeurt met de ingeplande wedstrijden, is momenteel onduidelijk.

Update 27/02 9.00 uur: Vanuit een de organiserende partijen komt het bericht dat met het aftreden van Jo Rikken het doek voor Euro-Pokal nog niet gevallen is. Overige bestuursleden beraden zich momenteel op de toekomst van het kampioenschap. Morgen (zondag) is er een vergadering waar een besluit genomen wordt over de toekomst. Zodra we meer weten, zullen wij daar uiteraard melding van maken.

Verklaring Euro-Pokal naar aanleiding van bestuursvergadering

De Euro-Pokal blijft bestaan maar in 2016 worden er geen wedstrijden gereden in het kampioenschap. Dat is de uitkomst van de bestuursvergadering van afgelopen zondag: “Om organisatorische redenen zal er in 2016 geen kampioenschap worden gereden. Meerdere organisatoren rijden op hun datum een eigen wedstrijd. Achter de schermen zal er door ons, als bestuur en medewerkers, kei hard gewerkt worden voor een succesvol 2017.”

De organisaties TACO en LAT’77 namen eerder al een besluit om op eigen houtje een wedstrijd te organiseren. Ook de SANN beraadt zich momenteel op deze optie. Deze organisatie zou de eerste Euro-Pokal in Pieterzijl organiseren maar kijkt nu naar mogelijkheden om alsnog een wedstrijd te rijden.