Informatie over de Eurol/Veka NK selectiewedstrijden

Volgende week barst de strijd om de plekken in het Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap los. De eerste selectiewedstrijd is op zondag 24 april in Keijenborg, een week later reist het circus af naar Meddo waar de beslissing valt voor kwalificatie. SONAK heeft in aanloop naar de wedstrijd het bijzonder reglement gepubliceerd, samen met een uitleg over het wedstrijdverloop.

Klik hier voor het bijzonder reglement

Bij beide selectiewedstrijden gaat het rennerskwartier op zaterdag om 16:00 uur open. Ook is er dan de mogelijkheid om je auto te laten keuren en in te schrijven. Keuren en inschrijven is mogelijk op: Zaterdag van 17:00 tot 20:00 uur en zondag van 7:00 tot 7:45 uur. Zorg ervoor dat je op tijd gekeurd en ingeschreven bent!

Bij binnenkomst ontvang je van onze medeorganisator je loopbriefje. Geef bij de kassa aan dat je een deelnemer bent van de selectiewedstrijden van het NK. Wij verzoeken je om de gegevens op dit loopbriefje te checken en daar waar nodig aan te passen.

Vanwege het aantal deelnemers willen we op zondag om 9:00 uur starten met de selectiewedstrijden, zorg er dus voor dat je op tijd bent.

Er wordt gereden met transponder; zorg er voor dat je deze bij hebt, opgeladen is en op de juiste plek bevestigd is.

Startnummers
De startnummers voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2016 zijn inmiddels verstuurd. In artikel 9 van het reglement Nederlands Kampioenschap Autocross kun je lezen waar deze stickers moeten worden aangebracht. Van onze drukker Jabé Reclame is, als bijlage, een plakadvies bijgevoegd., Gebruik dit advies dit bevordert de levensduur van de stickers.

Uitleg selectiewedstrijden

Waarom?

De SONAK heeft het aantal deelnemers in de diverse klassen begrensd per NK wedstrijd. In het verleden werd er een wachtlijst gehanteerd op volgorde van registratie. Dit vonden zowel wij als de rijders oneerlijk. Vandaar dat bij een overschrijding van 5 of meer geregistreerde gestreden moet worden voor directe plaatsing voor het Eurol/VEKA NK Autocross 2016.

Puntentelling

Per selectiewedstrijd staan er 3 manches op het programma. Aangezien we 2 wedstrijden hebben, tellen in totaal 6 manches mee voor de totaaltelling. Het slechtste resultaat van een manche zal als schrapresultaat gebruikt worden. Dit mag ook een 0 resultaat zijn mits deze niet is voortgekomen uit een diskwalificatie. Wanneer een rijder minimaal 1 doorkomst heeft wordt deze rijder voor die selectiewedstrijd beloont met 15 bonus punten. Deze punten worden niet geschrapt.

De gehanteerde puntentelling is zoals bij de manches tijdens de NK wedstrijden.

  • 20 punten
  • 17 punten
  • 15 punten
  • 14 punten
  • 13 punten etc etc

Er worden geen finales gereden.

Verder geldt in alles het Autocross Reglement 2016 en zal de SONAK en haar officials aanwezig zijn om het reglement na te leven.

Bron: SONAK, foto: CrozzMedia