Jarig! DeCrozz.nl bestaat 10 jaar

Op deze dag in 2010 registreerden wij het domein www.decrozz.nl en dat is alweer tien jaar de plek waar wij onze content over autocross publiceren. Oftewel: DeCrozz.nl is jarig! Een goed moment om eens terug te blikken.

Het begon in juli 2010 met de eerste uitgave van Crozz Magazine, een digitaal magazine dat gratis voor iedereen te lezen was. We hadden besloten het in deze vorm te doen omdat we vonden dat het aanbod autocrossmagazines wel een beetje vernieuwing kon gebruiken. Waarom digitaal? Door de opkomst van internet en social media was het vrij simpel om iets op te zetten. Bovendien waren er grote risico’s verbonden aan het uitbrengen van print, iets wat we later overigens wel gedaan hebben.

Tussen juli 2010 en april 2016 maakten 56 edities met mooie verhalen en vatten die samen in het digitale magazine. Tegelijkertijd probeerden we onze verhalen en verslagen steeds beter te verpakken door het gebruik van foto’s en andere visuele zaken, toch bestond er het gevoel dat we het beter konden doen. Uiteindelijk was de verslaggeving van de autocross in de breedste zin van het woord onze hobby en we waren van mening dat we er niet langer het maximale uit konden halen. Het was een goed moment om over te stappen op een meer conventioneel concept, het bijhouden van een nieuwswebsite.

Dit hebben we sindsdien met veel plezier gedaan en beetje bij beetje hebben we onze grenzen kunnen verleggen. We werden mediapartner van het NK Autocross, kregen een voet tussen de deur bij andere organisaties en hebben ook op internationaal niveau verslag gedaan. Ook investeerden we met dank aan de vele adverteerders en trouwe partners in apparatuur om onze verslaggeving steeds verder te verbeteren. Dat heeft ervoor gezorgd dat de focus in de afgelopen jaren ook steeds meer is komen te liggen op video, een mooie uitlaatklep.

De afgelopen seizoenen hebben we ook het NK Autocross Jaarboek gemaakt, een enorme klus. Toch was dit jaarlijkse ook een van de hoogtepunten van alles wat we gemaakt hebben. Voor dit seizoen hebben we aangegeven dat er geen boek komt omdat we het iets rustiger aan wilden doen, maar door de komst van het coronavirus is er geen seizoen en kan er dus helemaal geen jaarboek gemaakt worden.

Zoals gezegd moeten we een heel aantal mensen bedanken voor alles waarmee ze ons ondersteund hebben de afgelopen jaren: Organisaties, coureurs, teams, fotografen en (gast)schrijvers, mensen die hun ogen voor ons openhouden in het rennerskwartier en natuurlijk jou als lezer. We blijven je graag het laatste autocrossnieuws voorschotelen, ook als we later dit jaar en volgend seizoen weer volop in gang schieten. Alle reden voor taart! In loop der jaren hebben onze digitale magazines andere, verbeterde uitstraling gekregen.

In 2011, anderhalf jaar na onze eerste editie hadden we ook al taart nadat onze 1000ste abonnee lid werd op onze digitale magazine.Tijdens de feestavond in 2019 van het NK autocross presenteerden wij onze vierde jaarboek, nadat ze in 2016, 2017 en in 2018 ook al een groot succes waren.

In 2015 presenteerden wij onze eerste hard-copy magazine op A4 formaat tijdens de finaleronde van het Nederlands Kampioenschap in Baarle Nassau. Ruim 700 mensen hebben hem gratis weten te bemachtigen.