Kalender Eurol NK Autocross 2022

De kalender voor het Eurol NK Autocross bestaat in 2022 weer zoals vertrouwd uit zes wedstrijden. Deze worden allemaal in afzonderlijke weekenden en op unieke locaties afgewerkt, zoals ook voor de coronacrisis het geval was. Het seizoen zou op zaterdag 7 mei beginnen met de openingswedstrijd in het Friese Ferwoude, maar dit is helaas niet doorgegaan. Superklasse Noord kreeg de vergunning voor de wedstrijd niet rond. Het kampioenschap wordt daarom op zaterdag 18 juni geopend op de zandbaan van Albergen. De tweede wedstrijd wordt vervolgens gehouden in Veulen (10 juli).

Op de EK-baan in Toldijk wordt op 13 augustus de derde wedstrijd afgewerkt. ASVG is op 27 augustus gastheer voor de vierde ronde van het Eurol NK Autocross. De wedstrijd wordt weer op de vertrouwde locatie in Gendringen gehouden. Volgens traditie wordt het kampioenschap op 10 september afgesloten met de wedstrijd in Rosmalen, maar dit zou nog kunnen veranderen. Superklasse Noord wil een beroep doen op de reservedatum en zou dus op zaterdag 24 september de finale kunnen houden. Dit is nog niet officieel bevestigd.

Kalender Eurol NK Autocross 2022

  • 07 mei  – Ferwoude – SN
  • 18 juni  –  Albergen –  ACCA
  • 10 juli   –  Veulen – ACCZ
  • 13 augustus –  Toldijk  – LAT’77
  • 27 augustus – Gendringen – ASVG
  • 10 september –  Rosmalen – ACCG

Selectiewedstrijden voor het NK Autocross 2022

Sinds enkele jaren worden er selectiewedstrijden voor het NK Autocross afgewerkt als er in bepaalde klassen te veel animo is. In 2022 heeft de organisatie ruimte voor maximaal 36 deelnemers. In de Sprint 1600 en Divisie V is dit aantal ruim overschreden. De SONAK had daarom twee selectiewedstrijden op poten gezet.

De eerste zou op 10 april plaatsvinden in Aalten, maar die kon vanwege hevige regenval op het laatste moment niet doorgaan. Door het nieuws dat de vergunning van Ferwoude niet op tijd rond is gekomen, is ook die wedstrijd uit het programma geschrapt. De SONAK heeft nu besloten om de hele selectieprocedure te schrappen en alle inschrijvingen in de beide klassen toe te laten tot het kampioenschap.

  • 23 april – Ferwoude
  • 30 april – Aalten