Kalender NK Autocross 2023 bekendgemaakt

De kalender voor het Eurol NK Autocross 2023 is woensdagavond tijdens de jaarvergadering van het Bestuur Sectie Auto Cross van de KNAF bekendgemaakt. Het seizoen wordt in het eerste weekend van mei geopend in Langeveen, er is met Veldhoek een nieuwe locatie toegevoegd en twee wedstrijden – waaronder de finale – worden verreden in Lochem.

Maar liefst vier van de zes wedstrijden worden aankomend seizoen afgewerkt in het oosten van het land. Het seizoen begint op 6 mei in Langeveen, een maand later gaat het kampioenschap verder met de tweede ronde in Veldhoek. Deze locatie ligt tussen Zelhem en Ruurlo en is dus vermoedelijk een zandbaan. De derde ronde is ook op een zandbaan, maar dan in Friesland. Gersloot keert op 8 juli terug op de kalender van het NK Autocross.

Op 19 augustus volgt dan de eerste passage in Lochem. De originele baan aan het Twentekanaal ligt inmiddels vol met zonnepanelen, maar aan de achterkant van de motorcrossbaan is wel ruimte gevonden voor een nieuwe baan. Hier worden de vierde en zesde ronde van het seizoen afgewerkt, met tussendoor in Rosmalen de vijfde ronde op 2 september. De finale van Lochem is op 16 september.

Er worden twee wedstrijden in Lochem gehouden omdat er niet voldoende animo was vanuit de organiserende verenigingen, heeft DeCrozz.nl vernomen. Alleen voor de eerste wedstrijd hadden meerdere clubs zich aangemeld, maar zij waren afhankelijk van de betreffende datum. Het gebrek aan animo onder verenigen is in de afgelopen jaren vaker een probleem gebleken. Het is – afgezien van coronajaar 2021 – een unicum dat er meerdere wedstrijden op één plek verreden moeten worden. In 2021 vielen de wedstrijden ook nog eens in hetzelfde weekend, hetgeen niet in goede aarde viel bij de teams en coureurs.

De selectiewedstrijden worden eveneens in het oosten van het land verreden. Op 2 april begint de cyclus in Albergen met Aalten als tweede wedstrijd op 16 april. Het weekend van 22-23 april is de reservedatum voor de selectiewedstrijden. Het is overigens nog maar de vraag of de selectiewedstrijden weer doorgaan. Dit jaar konden ze noodgedwongen niet gehouden worden door problemen en slecht weer, waardoor alle rijders een ticket voor deelname kregen. Dit heeft in de praktijk prima uitgepakt.

Voor de NK-kalender zelf is geen reserve bekendgemaakt.

Data NK Autocross 2023

  • 6 mei: Langeveen
  • 3 juni: Veldhoek
  • 8 juli: Gersloot
  • 19 augustus: Lochem
  • 2 september: Rosmalen
  • 16 september: Lochem

Selectiewedstrijden:

  • 2 april: Albergen
  • 16 april: Aalten
  • Reservedatum: 22/23 april

Lees ook: