Een zonnige zondag in Keijenborg was een goede gelegenheid voor veel coureurs om het (nieuwe) materiaal voor 2018 eens op de proef te stellen. Daarnaast kwamen zo’n veertig Divisie V-rijders naar de zandbaan om kwalificatie voor het Eurol/Veka NK Autocross veilig te stellen.

In Keijenborg stond voor de Divisie V de eerste selectiewedstrijd op het programma. In totaal kwamen er 42 deelnemers aan de start, voor Daniel de Bone liep het uit op een deceptie nadat zijn wagen na enkele tientallen meters de geest gaf. De nummer 12 van het NK in 2017 moet volgende week in Gersloot aan de bak om alsnog kwalificatie af te dwingen.

Mark Jager is klassementsleider bij de Divisie V-selectie na drie gereden manches in Keijenborg. In de eerste manche werd hij tweede maar won de beide manches daarna.

Door de zachte ondergrond werd het een loodzware dag voor de Divisie V-rijders. De zachte ondergrond zorgde voor problemen op met name de buitenste lijn, ook voor de equipe Bas Westerhof/Martijn Engbers.

Kees Damen maakte in Keijenborg zijn eerste testmeters van het seizoen in de toerwagenklasse. Na drie manches zorgde technisch malheur dat Damen zijn testwedstrijd kon vergeten. Binnenkort een uitgebreid gesprek met Damen op DeCrozz.nl. De overwinning ging naar Bert Gussinklo.

Na problemen aan het begin van de dag met de benzinetoevoer reed Eelco Kruis opnieuw een geslaagde testdag waarin hij de overwinning pakte. Na Makkinga was het de tweede dagzege van Kruis in dit voorjaar.

Peter Versluis kwam naar Keijenborg om te testen met de Pitstop-bolide. Binnenkort gaat hij ook testen met de Sprint 2000-wagen. Door technische problemen moest hij in de finale verstek laten gaan.

Edwin Tolkamp nam na afgelopen seizoen afscheid van Pitstop Racing en kwam in Keijenborg voor het eerst in actie met zijn eigen A&P waarmee hij dit seizoen in de sprintklasse 2000 uitkomt. Hij won één van de manches en was daar zichtbaar blij mee. In de finale kwam hij als vijfde aan de meet.

Sander de Haan debuteerde met een glimlach in de keverklasse. Hij behaalde uiteindelijk een vierde plaats in de finale.

Dennis Kuijpers kwam naar Keijenborg om zijn eerste meters van het seizoen te maken en dit seizoen een aanval te doen op de Nederlandse titel. Hij troefde in de finale onder andere Mervin Klaassen, Sjaak Spies en André Hofman af.

Gerald Nooteboom (857) maakte teamgenoot Leroy Koers (858) in Keijenborg wegwijs op de baan. Koers deed het verdienstelijk met een overwinning, een tweede en een zesde plaats. Hij staat daarmee op een zevende plaats.

Lees ook: