Koppelingsplaatjes: 137 rijders aan het vertrek in Velddriel

Waar de clubleden van ACC Geffen op Koningsdag nog te gast waren bij de Rang Pang, was het afgelopen zaterdag andersom in Velddriel. In totaal deden er 137 deelnemers mee.

De familie Kuijpers was dubbel aanwezig in de superklasse, broers Michaël en Dennis Kuijpers waren er beide om test meters te maken. In de maches ging het ze beter af dan in de finale waarin beide mannen uitvielen.

Rick van Herwijnen gaat dit seizoen van start in het NK Autocross nadat hij zich afgelopen jaar op de Masters richtte. In Velddriel kwam hij voor het eerst dit seizoen op de baan. Hoewel de snelheid er aardig in zat, ging het in de laatste manche toch mis. Hij kwam hard in aanraking met de aarde wal en crashte. “Ik zat vast met mijn arm tussen de kooi en stoel en kon dus niet verder naar links sturen om de chicane te ontwijken”, verklaarde de coureur later op social media. Een hoop herstel werkzaamheden voor hem en het team om de wagen klaar te krijgen voor de eerste NK-wedstrijd. In het incident nam hij de #611 van Peter Breederland mee, die later overigens wel de finale wist te winnen.

Dennis Witlox wist de finale in de Sprintklasse 2000 te winnen. Met de kopstart ging het in de derde omloop ook al uitstekend, maar daarna moest hij het afleggen vanwege de gesproeide baan met een spin als gevolg. In de finale bleef hij Siebe Leeuw en Martijn Constable voor. Sjaak Spies was in de finale een van deelnemers die de handdoek in de ring moest gooien. De oudere broer van Sjaak Spies, Edwin Spies, reed in de standaardklasse nadat hij zeker tien jaar niet gereden had. Heeft zich in het verleden bewezen als autocrosser, in 1998 werd hij derde in het NK. Helaas haalde de 206 de finale van de klasse niet. De overwinning ging naar Kevin van Beek die een uitstekend voorseizoen kent en op jacht gaat naar de Nederlandse titel.Ook Marcel Meester, nieuwkomer in de divisie V nadat hij jaren in Noord-Holland mee reed in de vrije standaarklasse, had de snelheid er aardig in zitten. Hij moest wel zijn meerdere erkennen in de finale. Max van Grol is hier in gevecht met Femke van Kuringe in strijd om de eerste positie tijdens de derde manche. Van Grol wint deze strijd maar moest het in de finale afleggen tegen de oudere broer van Femke, Lars van Kuringe. Hij schreef de finale op zijn naam voor Thijs van Bladel en Luuk Tiemessen. Van Grol werd vierde.

Richard Huisman won de finale van de sprint 1600, de oud-junior weet de A&P steeds beter op de baan te houden en de snelheid op te voeren. Hij was Bram den Hertog, huidig clubkampioen van de RangPang, en nieuwkomer Jos Constable de baas.

Equipe Schuurmans won de standaardklasse 1600 nadat hij de hele dag de snelste was. Hij won voor Danny van Wanrooij en Jay Hoogveld.Bart de Groot kon met zijn 600cc juniorbuggy goed mee te komen in de keverklasse, hij werd in de finale keurig derde……alleen wist hij Michel Witteveen niet bij te houden, hij was ruim zeven seconden eerder over de finishlijn en was de terechte winnaar in de finale op zaterdag