Koppelingsplaatjes: ACC Geffen laat coureurs kennis maken met NK baan

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni organiseerde Autocross Club Geffen haar jaarlijks autocrossweekend. Dit jaar wederom in Rosmalen en met het oog op dat aankomend NK wedstrijd op deze baan word verreden waren er genoeg coureurs die van de gelegenheid gebruik maakten om de baan alvast te leren kennen. Hieronder wat foto’s gemaakt op de zaterdag.Andre Verweij zagen wij voor het eerst in actie dit jaar met de Opel Astra 4×4, de nummer 31 op de lijst van het NK in de toerwagenklasse, dus eerst wachtende was op zaterdag de snelste in Rosmalen, zie we hem met het NK weer?

Een opvallende move van GP-Racing coureur Wouter Terberg, hij maakte op de zaterdag zijn debuut in de keverklasse. Terberg die in Gersloot zijn tweede plek in rook zag op gaan nadat hij een diskwalificatie had gekregen van de wedstrijdleiding. “We gingen voor één doel dit jaar en dat is niet meer haalbaar.” aldus de jongste GP rijder. Door deze DQ mogen ze hem niet als schrap gebruiken en is kampioen van Nederland worden geen optie meer. Al zijn divisie V spullen zijn al verkocht en daar voor in de plaats is de ex Sander de Haan kever, via Kevin van Beek en Piet van Dijk overgenomen en voorzien van de rode GP Racing kleur.

Kevin Veekens kende in het begin van het seizoen nog weinig geluk met zijn nieuwe Toyota Divisie V wagen. Mede daardoor liep hij kwalificatie mis voor het Nederlands Kampioenschap. Wie zich wel wist te plaatsen voor het NK maar er nog niet echt door heen weet te wurmen is Dennis Raben, hij maakt dan ook de nodige testmeters met hele grote grove banden om de Astra naar de finish te rijden, maar helaas nog niet als eerste in de finale. Keverklasse rijder Marco Raben deed dat wel en wist voorlopig genoeg voor derde NK.  Bij het NK ingeschreven equipe Willem Lam & Jordi Veldhuizen waren ook aanwezig om de nodige meters te maken op het klei met de superklasse bolide.Een mooie strijd in de juniorklasse tussen Gijs Kovac en Lars van Kuringe in de derde omloop.  Maurice Huisman was met zijn Trackline ook aanwezig, hij had aan Peter Versluis een zware kluif. Maar mede door uitval van Versluis wist Huisman te winnen zaterdags Kuijpers in de oude NK bolide van Ronny van Lankvelt