Koppelingsplaatjes: Kwalificaties en testwerk in Keijenborg

HACC Halle ontving zondag ruim 180 rijders voor een RAMO-wedstrijd, maar ook voor de selectiewedstrijden voor het NK Autocross. Een overzicht van DeCrozz.nl-redacteur Joris Kammenga.

De gebroeders Van Wanrooij hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het NK Autocross en kwamen daarom testen in Keijenborg. De nummer acht van 2018 moesten het in de finale afleggen tegen de nummer drie, Wouter Terberg

Maarten de Weerd kwam in Keijenborg met z’n nieuwe wagen aan de start en dat liep vrij goed. De coureur uit Oldebroek scoorde een tweede plaats in de finale van de selectiewedstrijd en dwong daarmee alvast plaatsing af voor het Eurol NK Autocross. Binnenkort meer, oa over zijn inschrijving in de Superklasse

Piet van Dijk, wie kent ‘m niet. Dit seizoen heeft hij zich ook ingeschreven in de Sprintklasse 1600 en dat betekende dat hij in actie zou moeten komen tijdens de selectiewedstrijden. Van Dijk was echter verhinderd doordat hij zijn 45e trouwdag vierde, Victor Borgdoff werd gevraagd om samen equipe te gaan rijden dit jaar, de mannen zouden in Langeveen nog aan de bak moeten om deelname af te dwingen.

Na het uitvoeren van wat testwerk was de wedstrijd in Keijenborg de eerste echte beproeving voor het JT-frame van Antonie van Leeuwen.

Moos Kroon kwam met een nieuwe livery in actie in de combiklasse in Keijenborg. De Noord-Hollander reed de hele dag aan het front, maar won de finale niet. De zege in Keijenborg ging naar Peter Cents.

Een overwinning, maar toch weer niet. Een technische onregelmatigheid zorgde ervoor dat de equipe Bas Verweijen/Luuk Tiemessen uit de uitslag werd gehaald in de Divisie V-kwalificatie. Zij mogen – mits de auto dan reglementair is – gewoon weer aan de start komen tijdens de tweede ronde in Langeveen.

En dus ging de zege in de Divisie V-selectie naar Bram Kemna (849).

Voor Jimmy Hop ging het niet crescendo in Keijenborg. De coureur schreef twee series op zijn naam, maar hij kon daarna niet meer meedoen vanwege een technisch probleem.

Datzelfde overkwam Wesley Welgraven. Hij viel in de finale, waarin hij als beste was geplaatst in de sprint 1600 uit toen de stroom in zijn wagen uitviel waardoor hij niet verder kon.

Een frisse clio voor de zonen van oud-Nederlands kampioen Johnny van der Vegt: Falco en Marco gaan het dit seizoen samen proberen in de Divisie V. De nieuwe motor was nog niet helemaal klaar en daarom lepelde ze een wat oudere motor in de Renault, maar die leidde niet tot het gewenste resultaat

Gert Visser was de winnaar van de finale in de Sprintklasse 1600 en dwong directe kwalificatie af voor het Eurol NK Autocross

Erik Pijnenburg Jr. heeft zijn ticket voor het NK al binnen en kon zich volledig richten op het testwerk. Dat ging hem goed af, hij pakte de overwinning nadat voormalig Nederlands kampioen Rens van der Haas met een technisch probleem uitviel in de RAMO sprintklasse 1600.