Koppelingsplaatjes: Zand van Langeveen zorgt voor schifting in NK-kwalificatie

Voor de tweede en beslissende selectiewedstrijd voor het NK Autocross kwamen de coureurs in de Sprintklasse 1600 en Divisie V zondag naar Langeveen alwaar de SAL haar jaarlijkse wedstrijd organiseerde. Een beeldverslag.

Jorrit Wagenaar (links) heeft zich na twee uitstekende wedstrijden ruimschoots gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap. Douwe Venneker en Antonie van Leeuwen (rechts), twee debutanten in de Sprintklasse 1600, hebben zich ook geplaatst.  Jacco van der Wal (818) mag zich opmaken voor zijn tweede jaar in de Divisie V. Vlak voor de start van de derde manche besloot Van der Wal zijn Toyota in te pakken omdat hij al zeker was van deelname. De 815 van Weit Hamersma staat als tweede op de wachtlijst.   Grote opluchting bij het team van Gerrits. De ex-juniorklasse deelnemer Dylan Gerrits wist zich al laatste rechtstreeks te plaatsen en dat terwijl hij voor het eerst reed met de PML.Na enkele rondes moesten de jongens van Van der Vegt in Keijenborg hun nieuwe Clio al aan de kant zetten. Daarom moest het in Langeveen gebeuren om dit jaar mee te mogen doen, met drie mancheoverwinningen waren ze meer dan safe. Jimmy Hop kende ook veel problemen tijdens de eerste selectiewedstrijd. De coureur en zijn team wisten het echter op te lossen in de achterkant van de F&S. Na een veelbelovende overwinning in de tweede manche traden er opnieuw technische problemen op. Ondanks dat is de tweevoudig finalewinnaar in de Sprint 1600 is er in Gersloot gewoon weer bij.Richard Huisman plaatste zich zonder problemen in het zand van Langeveen.
Monique Kuipers heeft zich dit jaar met haar verkering ingeschreven, voormalig Sprintklasse 1600-coureur Kevin Uenk. Hij nam in Langeveen plaats achter het stuur en gaf de Seat de sporen.

Voor Team Van Wijlen was er voor de tweede selectiewedstrijd in Langeveen nog veel onzekerheid. Zowel vader Bert als zoon Luc dwongen kwalificatie af na een sterke tweede wedstrijd. Jari Kroon (342), zoon van voormalig Superklasse-kampioen Martin Kroon, verzamelde tijdens de beide selectiewedstrijden de meeste punten.

In de Divisie V scoorde Jelle Klaassen de meeste punten. Ondanks dat hij in theorie al van deelname verzekerd was kwam hij gewoon alle manches aan de start. Het leverde hem twee overwinningen en een tweede plaats op.