Koppelingsplaatjes: Autocross Winsum leeft in Groningen en ver daarbuiten

Begin het seizoen leek het erop dat men bij AutoSport Groningen de handdoek in de ring moest gooien. Ze kregen van de gemeente geen vergunning om op Hemelvaartsdag een cross te organiseren op de klei van Winsum. Tot het moment, begin mei, dat de club bekend maakte toch alles voor elkaar kreeg om ruim 160 coureurs van start te laten gaan. Alle klassen waren voorafgaand aan de wedstrijddag al vol en er ontstonden lange wachtlijsten voor deelnemers die hoopten te mogen starten.

Ook het publiek liet het in Winsum niet afweten, rijen dik stonden ze de gehele dag achter de dranghekken te kijken naar de seizoensopener van de Groningse club. Na afloop liet de organisatie weten dat er ruim 2.500 bezoekers geweest waren.  In de klasse boven de 1950cc was het Jasper Hazenberg die er met de winst vandoor ging, de #506 van Bas Pronk (foto) moest het zilver doen.

Er werd voor iedere meter gestreden in de manches: vanaf de start streed dit drietal om de kopstart. In de finale hadden  Equipe Houter / De Wit met de beste papieren.

Bij de junioren ook twee volle series, dertig coureurs vanuit het gehele Noorden deden een gooi naar de winst. Maar deze bleef dichtbij huis. Wiliam Pol uit Winsum pakte zijn eerste overwinning in de super snelle Honda Civic.

Robin Buikema maakte zijn debuut in de Vrije standaardklasse op Winsum, de ervaring om mee te doen om de prijzen ontbrak echter nog.

Wie dat wel deden waren onder anderen dit drietal: Patrick Sintebin samen met zijn vader Leo en in het rood Raymon Kuil. Patrick was in de finale de beste en werd als eerste afgevlagd. Zoals eerder gezegd werd er voor elke meter gestreden, ook als er iemand dwars uit de chicane kwam bleef het gas er vol op.

Wie pakt de kopstart in de standaardklasse tot 1950cc en kon zodoende voor de overwinning strijden? De gehele dag was het de 417 van Eric Konjer, die erg snel bleek te zijn. Ook in de finale maakte Konjer het waar en nam de grootste beker uiteindelijk mee naar huis.

De volgende cross in Winsum is op zaterdag 29 juni.