Autocross Club Laren werkte paasmaandag in Meddo samen met de plaatselijke sportclub voor de traditionele autocross. Met maar liefst 140 starters, inclusief de 15 Mini Buggy’s was er genoeg te zien voor het toegestroomde publiek aan de zijlijn.

In Meedo kwamen de juniorbuggy’s voor het eerst dit seizoen ook weer in actie. Maar liefst 25 kinderen in de jongste klasse van Nederland deden een examen. Daarbij ook Levi Hendriks, de zoon van Sprint 1600-coureur Rini Hendriks.

Bij de junioren greep Dennis Oude Oosterik (548, vooraan) net naast de overwinning. Hij reed snel, maar Niels Massop was nog sneller. Lars van Kuringe werd derde bij de junioren.  De DeCrozz.nl Coureur van het Jaar 2017 maakte tijdens de cross in Meddo zijn eerste meters van het seizoen. Al snel bleek dat Danny Lauf deze winter niet heeft stilgezeten. Hij was in de finale van de Sprint 1600 de snelste waarbij hij Gert Visser aftroefde. Visser kwam aan de start met een nieuw Peters-frame en Gerd Robben in zijn PML. Ondanks dat Lauf de finale op zijn naam schreef was het team niet helemaal tevreden door de terugkerende schakelproblemen die vorig jaar ook al de kop opstaken.

Voormalig Nederlands kampioene Mariette Lokate pakte in de toerwagenklasse de eerste prijs van het seizoen. Met haar Toyota MR2 was ze onder andere de 622 van Bert Gussinklo te snel af.

Elf kevers kwamen naar de Achterhoek om serieuze meters te maken in het zand. Onder andere zesvoudig Nederlands kampioen Arjan Stokkink was van de partij. Hij moest het in de finale afleggen tegen Marco Raben. Jeroen Heinhuis (helemaal links op de foto) bood genoeg weerstand voor de beide heren, maar greep naast het podium.Styn Jaspers was één van de acht deelnemers in de Junior Buggy-klasse, hij kwam in de finale finale voor Remon van Rossum en Aniek Ripperda als eerste over de finish en nam de grootste beker mee naar huist. Naar verluidt gaat Jaspers dit seizoen zijn focus richten op het EK-seizoen in de Junior Buggy’s. 

André Hofman schreef de finale Sprintklasse 2000 op zijn naam voor Stefan Gerrits en Mervin Klaasen. Klaassen was de hele dag een van de snelste coureurs, maar kon dit in de finale niet doorzetten.

Na de afgelasting van Baarle Nassau trok een heel aantal rijders naar Meddo waar zodoende toch gereden kon worden. Werner van Rossum won met de ex-Sander de Haan Toyota twee van de drie series en de finale. Hij was één van de weinige NK-rijders uit de Divisie V in Meddo die volgende week in actie komen in de selectiewedstrijden.

Dave van Vugt was in de Mini Buggy-klasse de snelste in de groep met de oudste kinderen. Uiteraard moest er halverwege wel even een frisse set banden gemonteerd worden.

Daan Postma debuteerde in Meddo in de Junior Buggy. Na een drukke winter verscheen Team Postma vooral met de jeugd aan de start op paasmaandag. Postma haalde het examen en kon in een aantal van de manches goed strijd leveren aan de andere coureurs, zoals hier met Bart de Groot.

Lees ook: