Het seizoen is inmiddels volop aan de gang en de SAL organiseerde daarom opnieuw een wedstrijd in Langeveen.  Voor de Dutch Junior Buggy Cup en de Minibuggy’s was het de eerste wedstrijd die meetelde voor het kampioenschap. Uiteraard was DeCrozz.nl aanwezig.

Jorrit Wagenaar nam afgelopen winter de succesvolle sprinter van Kevin Uenk over die onder andere kampioen werd in de Autocross Masters met deze machine. De eerste meters van Wagenaar resulteerden in Langeveen tot een negende plaats in de finale.  NK-toppers Marco Raben en Arjan Stokkink kwamen aan de start in Langeveen ter voorbereiding op het kampioenschap dat over iets meer dan een maand weer begint. Zij staken in de finale ook boven de rest van het veld uit. Rien van Nieuwenhoven werd ‘best of the rest’ op een mooie derde plaats. Niklas Noldes werd de winnaar van de eerste DJBC-wedstrijd van het seizoen. Het Duitse talent – een van de niet-Nederlanders in het kampioenschap – ging er met de volle buit vandoor nadat hij als derde door de manches kwam. Luka van Rijt en regerend kampioen Ricardo Otto completeerden het podium.

Ook de jongste klasse van de sectie autocross kwam in actie. Hier zien we Tess van Vugt (16) en Levi Hendriks (31) tijdens de eerste ronde van de Mini Buggy Series.
Marc Jacobs maakte in Langeveen zijn eerste meters van het seizoen. De vice-kampioen van 2017 staat te boek als een van de favorieten voor de nationale titel. In de finale van de combiklasse moest Jacobs één coureur in naam van René van der Coelen voor zich dulden.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Langeveen primeurde Sander Stevens zijn nieuwe Toyota. In de eerste wedstrijd kwam er niet gelijk een overwinning. Stevens moest genoegen nemen met P2 en moest Divisie V-nieuwkomer Bram Kemna voor zich dulden. Nadat Coen Wouters in 2017 naar eigen zeggen niet constant genoeg presteerde gingen hij en zijn team zoeken naar een oplossing. Alles werd gestript en onderzocht, in Langeveen stond er een nagenoeg gloednieuwe sprinter aan het vertrek. Wouters heeft gekozen voor schokbrekers van Reiger waarmee hij in de Sprintklasse 1600 een nieuwe gooi wil doen naar een topklassering.

Nadat Daniel de Bone een week geleden in Keijenborg al na enkele tientallen meters tot stilstand kwam door technisch malheur, probeerde hij het opnieuw in twee klassen in Langeveen. Het zag er een stuk beter uit, hij sleepte een derde plaats in de Divisie V in de wacht. Broodnodig, want komen weekend staat de tweede selectiewedstrijd voor Divisie V op het programma in Gersloot. Momenteel bungelt De Bone nog puntloos onderaan het klassement.

Michael Peeters uit Espel kende een ‘superdag’ in Langeveen. Hij werd derde in de toerwagenklasse en was daarmee zeer gelukkig. Hier rijdt hij voor Mariette Lokate, de latere winnaar.