Koppelingsplaatjes: Interessante NK-testdag in Lopik

Na bijna twee jaar stilstand was het voor de organisatie van het Eurol NK Autocross weer even wennen. Voor de start van het seizoen kon er in Lopik een testdag afgewerkt worden. Ook coureurs van zowel het NK als de lokale vereniging RangPang maakten daar dankbaar gebruik van. We zetten de meest opvallende nieuwsfeiten van de dag op een rij.

Maurits Schuurmans kwam met een nieuwe wagen aan de start. Dit model Honda is iets zwaarder, maar geeft ook meer vermogen en koppel. Het moet de Brabander dit jaar een NK-titel opleveren in Divisie V, waar hij de auto deelt met Jos Schuurmans.

Ook Chris Wagenaar heeft een nieuw project. Met de Superklasse-wagen werd er voor het eerst getest. De eerste meters waren veelbelovend, maar het team liet weten dat er toch wat kinderziektes opspeelden. In de middag werden nog twee aardige runs gedaan, men heeft naar eigen zeggen “nog wel wat huiswerk” voor de start van het NK-seizoen.

Lars Rietveld komt dit seizoen met een bolide van Tsjechische makelij aan de start bij de Juniorbuggy’s. Hij deed het op de testdag in Lopik vrij aardig. Hem gaan we dit jaar zien in een startveld met – zoals het nu lijkt – achttien andere junioren.

Pitstop Racing was manmachtig aanwezig in Lopik. Ricardo Otto kwam met twee auto’s aan de start, maar ook Peter Versluis stapte voor het eerst sinds eind 2019 weer in. Hij had ook twee wagens om mee te rijden. De Veka-kopman jaagt nog altijd op een Nederlandse titel in de Superklasse.

In de Divisie V is de MG ZR van Rick Bennenbroek een vreemde eend in de bijt. Desondanks toonde de Limburger met zijn Engelse wagen toch al potentie op de testdag. Over twee weken mag hij voor het eerst aantreden in een NK.

Cyriel Poen kwam voor het eerst met zijn Scirocco-toerwagen in actie. Hij stuitte op wat problemen en hield het na twee runs voor gezien.

Een andere toerwagencoureur, André de Bruijn, maakte een goede indruk met de Audi. Hij kwam sterk voor de dag en mag het over een paar weken opnemen tegen zeventien tegenstanders in de toerwagenklasse.

Ed Goetschalckx heeft de kever aardig op de rit, zo bleek tijdens de testdag. Hij kon het regerend kampioen Ivo Galekop behoorlijk lastig maken, al is het moeilijk om conclusies te trekken op basis van een test. Jens van Mol lijkt op basis van de wedstrijd in Terwolde en ook de test in Lopik een geduchte titelkandidaat te zijn voor het NK.

Romy Pijnenburg kwam voor het eerst in lange tijd weer in actie met de Juniorbuggy. Zij kende de afgelopen jaren wat blessureleed, maar had de snelheid weer goed te pakken op de harde kleibaan van Lopik.

In de juniorklasse zijn de broers Littel aan elkaar gewaagd: Bram en Tom kwamen tijdens de testdag met elkaar in de baan. Voor het NK zijn tot nu toe 23 inschrijvingen binnengekomen in de juniorklasse.

Lees ook: