Koppelingsplaatjes: Autocross Masters begint Belgische campagne in Kortemark

Na het succesvolle openingsweekend in Pieterzijl, trok het Autocross Masters-circus afgelopen weekend naar het West-Vlaamse Kortemark voor de tweede ronde van het kampioenschap.In Klasse 5 was Ivo Galekop de enige Nederlandse topper van naam die aan de start stond. Hij schreef logischerwijs de wedstrijd op zijn naam en eindigde voor Ruben Broeckx en Didier D’Hondt.
Waar in Pieterzijl dik meer dan 250 deelnemers aan de start kwamen in het kampioenschap, bleef het deelnemersaantal in Kortemark flink achter. Slechts 111 deelnemers stonden verdeeld over tien klassen aan de start. Bert van Wijlen was wel present, hij nam deel aan de wedstrijden in Klasse 7.

In Klasse 1 ging Peter Henraath met de overwinning aan de haal. Hij eindigde in de finale voor de Equipe Claeys en Jean Yves Devogelaere op de derde plaats.

Negen deelnemers drongen door tot de finale in Klasse 10. Het beperkte aantal echte Superklasse-wagens had alle moeite om de 2000cc-bolides te volgen.

Sven Prinsen werd knap tweede in Klasse 9 voor Moos Kroon en voegde eveneens nog een vijfde plaats toe aan zijn totaal in Klasse 8.

Nadat Gijs Kovac in Pieterzijl alle moeite had om Lucas Konings bij te houden, herstelde hij de orde in Kortemark door de finale op zijn naam te schrijven. Hier houdt hij een jagende Tomas Bartels achter zich die op zijn beurt tweede werd. Dylan Gerrits werd derde voor Lucas Konings en Jarno van de Krol.
Jelle Dens kende een goed weekend in Kortemark. Hij werd in Klasse 7 tweede en eindigde in Klasse 8 ook op het podium, een derde plaats.Cyriel Poen en Kees Damen legden elkaar weer het vuur aan de schenen in Kortemark. Damen moest na de wedstrijd op zaterdag de strijd staken door technische problemen. Cyriel Poen ging onverstoorbaar verder en schreef de finale in Klasse 3 op zijn naam. Klaassen schreef twee overwinningen bij in Kortemark na een desastreus verlopen openingsweekend in Pieterzijl. Met zeges in zowel Klasse 9 als Klasse 10 nam de coureur uit Goes sportief revanche.  Dave Tijdink maakte een flinke crash mee op de zaterdag. Hij sloeg enkele keren over de kop en kwam met grote schade van de baan. Inspanningen van het HTB Team zorgden dat Tijdink in het vervolg van het weekend alsnog in actie kon komen.Remon van Rossum moest de strijd nog staken in de vrije trainingen op zaterdag, maar kwam daarna sterk terug. Hoewel er slechts vier wagens aan de start stonden, schreef Van Rossum de overwinning op zijn naam. Michel Schoenmakers kende een ietwat onwennig weekend op de klei van Pieterzijl, maar reed overtuigend in Kortemark. De oud-motocrosser was het hele weekend ijzersterk en won zondag in Klasse 7.