Koppelingsplaatjes: Meddo viert 25ste verjaardag met superfinale

Er was een grote verscheidenheid aan actie in het Paasweekend. Ook op de zanderige omloop van Meddo was er actie met de derde ronde van het RAMO-kampioenschap. Bregje Hermkens was present voor DeCrozz.nl.Marc Jacobs maakte in Meddo zijn eerste meters van 2019, de kersvers vader van Sem kon goed uit de voeten op zijn favoriete ondergrond. In de finale bleef hij voormalig RAMO-kampioen Evert Bouwman voor.De 25ste verjaardag van de autocross in Meddo werd gevierd met een speciale superfinale waarin de beste deelnemers in alle klassen aan de start kwamen. Ook hier ging de overwinning naar Jacobs, hij versloeg kevercoureur Marco Raben. Een handvol deelnemers in de nieuwste klasse van het Nederlands Kampioenschap, de juniorbuggy’s. Mike Brussen van Pitstop Racing was de beste in Meddo voor Jochem Wisselink en Remon van Rossum (rechts). Werner van Rossum, de oudere broer van Remon, kwam dit in Meddo voor het eerst dit seizoen aan de start met zijn opgelapte Toyota. Hij wist in de Divisie V finale als eerste te finishen voor Equipe Engbers/ Westerhof en Bart Grootenhuis.

Chaos bij de junioren met meerdere herstarts en koprollen in de finale. Lars de Kruif bleef weg van de problemen en werd als eerste afgevlagd in de finale. In de regioklasse was het de 113 van Michel Jager die met de grootste beker huiswaarts keerde. Waar Raben in de superfinale nog naast de hoofdprijs greep was hij in zijn eigen klasse heer en meester. Hij was rapper weg dan Jeroen Heinhuis (408) met zijn opvallend samengestelde kever en Cees van der Goot (421).

Danny Reinders was in Meddo als de kippen weg met zijn Peugeot en schreef de finale niet geheel verrassend op zijn naam. Hij was rapper dan Hermie Knoefmann en Bert Gussinklo.

Op de registratielijst van het Eurol NK Autocross was de inschrijving van Tobias Schulze en Louis Ripperda een van de opvallende zaken. Zij maakten in Meddo hun eerste meters van het nieuwe seizoen.