Koppelingsplaatjes: Nieuwe baan in Terwolde valt in de smaak

Ruim tien maanden werd er in wedstrijdverband geen meter gereden op Nederlandse bodem, maar afgelopen weekend werd de stilte definitief doorbroken in Terwole. DeCrozz.nl was present en zag het volgende.

Met ruim 300 coureurs was het een drukte van jewelste in Terwolde. Voor het eerst werd er gereden aan de Heegsestraat. Dat was even wennen, maar het leverde mooie wedstrijden op.

Bastiaan Hoogeboom hield zich zaterdag knap staande in het geweld van Klasse 10. De Sprint 2000-coureur had de snelheid om zich te mengen in het duel om de overwinning in de zware klasse, maar eindigde in de finale met veel schade. Dat gebeurde na een ongelukkige aanrijding met Rob van Mierlo, die een poging deed om de tweede plaats over te nemen.

Onheilspellende witte rook was voor de monteurs van Mervin Klaassen een teken om de handschoen op te nemen. In de halve finale van Klasse 9 ging de krachtbron in de nieuwe JvdC-bolide kapot. Onder toeziend oog van een grote groep belangstellenden werd met vereende krachten gewerkt om de motor zo snel mogelijk te wisselen. Het duurde zo’n twintig minuten voordat de tweede motor in gebruik werd genomen. Klaassen kon daardoor gewoon rijden in de halve finale van Klasse 10. In die klasse was de winst overigens voor Max van Grieken, die het hele weekend dominant reed.

“Dit is een kampioensauto”, zei Jaap Bolk nadat hij zaterdag de eerste manche gereden had. De toerwagencoureur kwam bij vlagen sterk voor de dag in Terwolde en toonde aan dat de nieuwe Audi wel degelijk potentie heeft. We gaan deze wagen de komende weken nog veel in actie zien.

Danny Lauf had de snelheid aardig te pakken in het openingsweekend, maar hij moest in Klasse 8 wel een aantal coureurs voor zich dulden. Dat was althans het geval na de drie manches. Terwolde werd zondagmiddag getroffen door noodweer waardoor de halve finales niet volledig gereden konden worden. Punten werden daarom uitgegeven op basis van de drie manches. Michel Schoenmakers was de beste voor Sven Prinsen en Jari Kroon.

Eelco Kruis was zaterdag in de finale als snelste vertrokken, maar na afloop bleek dat hij te vroeg vertrokken was. Hij moest de overwinning daarom inleveren, Jens Van Mol uit België was de rapste. Hij bleef in de drie manches ook ongeslagen en scoorde daarmee iets meer punten dan Ivo Galekop. De derde plaats was voor Ruben Boeckx terwijl Mitch Bruns sterk voor de dag kwam, hij werd vierde.

Op de rappe Citroën van Jaimy Michiels stond dit weekend in Terwolde geen maat. De witte wagen kwam in drie manches als sterkste uit de startblokken. Mike Uenk moest in een van de manches de overwinning laten aan zijn maatje Niek Zweers, hij kwam daardoor tot 57 punten en moest genoegen nemen met de tweede plaats. In totaal namen 38 junioren de moeite om in actie te komen op de warme omloop van Terwolde.

Lucas Konings moest het strijdperk zondag vroegtijdig verlaten. De coureur botste op een stilstaande wagen en voelde pijn in zijn rug. Na een ziekenhuisbezoek werd een gebroken rugwervel geconstateerd bij de Limburger. Hij zal voorlopig rust moeten houden. Beterschap, Lucas!

Een stralend weekend in Terwolde eindigde in mineur toen de regen behoorlijk hard naar beneden kwam aan het eind van de halve finales. Daardoor moest er toch nog gepoetst worden door de teams… De volgende AM-afspraak staat gepland voor het weekend van 24 en 25 juli. Plaats van handeling is dan Wijhe.

VIDEO: Autocrosszomer van 2021 begint in Terwolde