ACC Geffen organiseert in 2018 voor het derde jaar op rij een ronde van het Nederlands kampioenschap in Rosmalen. Het circuit mag dan weer aan de Eerste Hoefsteeg in Rosmalen liggen, ook dit jaar ligt er een andere omloop. Die werd tijdens de tweedaagse clubcross van de Geffense vereniging in gebruik genomen.

Bart Linders maakt meer testmeters in Rosmalen. De coureur in de toerwagenklasse heeft nog wel wat afstelwerk te doen met zijn wagen, maar de snelheid was aardig aanwezig.

Een bekende wagen met een andere coureur. Mervin Klaassen nam in Rosmalen plaats achter het stuur van de 1600-wagen van Coen Wouters.

Jessie Schoenmakers debuteerde in Rosmalen in de Dutch Junior Buggy Cup nadat ze eerder al reed tijdens de Autocross Masters in Kortemark. De voormalig juniorrijder drong beide dagen door tot de finale. 

Ronny van Lankvelt reed met een andere wagen dan zijn NK-bolide tijdens de wedstrijd in Rosmalen. Het was de Toyota waar de regerend Nederlands kampioen normaal gesproken mee aan de start staat in langere wedstrijden. Tot een schokbreker afbrak zat de coureur er vrij goed bij, maar tijdens de NK staat hij gewoon weer met zijn eigen vertrouwde wagen aan de start.

Naast de Junior Buggy’s stonden ook de ‘gewone’ junioren aan de start met Lars van Kuringe en Timo Kessel.

Frank Stals maakte zijn comeback nadat hij vorig jaar tijdens de NK op dezelfde locatie een ernstige blessure opliep. Na een lange revalidatie kwam de Limburger weer eens in actie.

Bert van Wijlen stapte voor het eerst achter het stuur van zijn PML-bolide. Het liefst zou hij alleen nog in deze wagen zijn meters maken en hij heeft zich dan ook voorgenomen met deze bolide aan de start te verschijnen in Terwolde.

Daan Postma kende een sterk weekend in de Dutch Junior Buggy Cup maar werd niet beloond met veel punten. Zondag maakte de oudste zoon van Rients Postma zijn eerste koprol mee waardoor hij niet aan het vertrek kon komen bij de tweede start.

Ook Divisie V-equipe Sinke kwam in actie tijdens de wedstrijd in Rosmalen.

De chicane bracht een extra element naar de kleibaan en daar maakte Mervin Klaassen – deze keer in zijn eigen auto – driftig gebruik van.